Hasen hell

Egyszerű, becsületes, valódi, tartja a mottójuk. De közel sem csak a szokott ízeket vonultatja, meglepő, minőségi íz és illat világot hordoz a főzetük. Egy tipikus nyúl, ahogy ők mondanák.

Az árpamaláta emelkedik ki legaktívabb jelenlétével, kevésbé édes, inkább nyers hatású világát írja. Mögötte a komló elhalványuló keserű játéka majd egy halovány csípős behatás és egy édes pont a végén.









A pohárban nézve nem tudok betelni a látványával, telt, tiszta aranysárga, melyre a lecsapódó pára húz egy tompa fakó, kissé opálos külsőt. Hófehér habkoronája komótos lassúsággal engedi az üveg karima ölelését.


Kellemes töltetű pezsgéssel cirógat a korty nyitánya, vékony, távolba nyúló savas hatással. Aztán érkezik a maláta, óvatosan nyitja az ajtót nem akarja berúgni lassan édes irányba tolva a történetet.


A folytatás is megtartja a malátás vezényletet fokozva édes világát, s csak remélem, hogy jól olvasom. Egy fátyol vékony diós, karamellás leirat a végjáték soraiban, szinte messze távol a világos sörök játékától.


Lecsengése sem tér el más ízek irányába, ismétli, de nem a végtelenségig vagy unásig. Szépen megkomponálva, teret engedve a fúzióknak, de az árpamaláta fölényéből nem enged.


Hosszan elnyúlva élvezhető az ízek távolodása.


A folytatás egy részét elárulhatom, egy tipikus nyúl a pincéből.


Árpamaláta, komló, komlókivonat, forrásvíz, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések