Elf Hangadó saison

Meg annyi betű után, hol az Elf sörfőzdét emlegettem, végre poharamban köszönthetem első főzetüket, akik négyen foglaltak időpontot, hogy poharam ölelésében meséljenek magukról. Már az ide év februárját tapostam mikor is utam Zalaegerszeg irányába vitt, nem voltam rest bejelenteni érkezésem az Elf sörfőzde objektumába, ahol örömmel fogadott Ferenc, a mitikus lényektől mentes főzde alapítója. Ezen írásom szemmel való követését itt kínálom. Az olvasmány több érdekességet hordoz, említhetném a címke autentikus mintázatát vagy a főzde nevének koránt sem túlgondolt történetét.

Nagyon üde illatot ad a pohár köré, mindezt a komló aktív hozzájárulásának köszönhetem. Keser világát teríti elém finom játékával s vegyíti citrusos arculatával. Az árpamaláta halk hozzá szólások keretében nyilatkozik, és inkább édesebb jegyeinek vékonyabb érzetével teszi mindezt. Végül a koriander hozzá adásával frissül illatképe, hozva annak fűszeres támogatását. Az össze érett elemek savanykás ködösséggel takarják játékuk leiratát.





Látványát a narancs árnyalatok intervalluma határozza meg, sötét, világos fúziókkal töltve meg a poharat, enyhe opálossággal karöltve. Majd ezen színes látványával tartva meg hófehér, sietősen múló habrétegét.


Kellemes töltetű szénsav simogat, csekély savas árnyékával.


Folytatásában vékony savany ízkép rajzolódik, a koriander fűszeres kísérete mellett. Annak ellenére, hogy az íz front vonalán továbbra is ezen a páros marad, még is édesebb irányba kanyarodik a történet.


Csalóka illúzió húzódik a kortyok folyásába, mert az eddig alkotó ízek mellé a komló keser jegyei is kezdenek színre lépni, halovány kecses csábításukkal.


Végjátékára olvad egybe s továbbra is tartja savanykás irányát, közben továbbra is ott a komló annak keser jellemével és a koriander frissítő fűszeres érzetével. Mögöttük egy édes vonás.


Végül lecsengése indigózza az előző kettő mondat olvasmányát és hosszan tolja távozásának ízvilágát.



Folytatás az lesz, hogy most ki dobja kupakját hamarább, egy Elf és vagy egy másik főzde üvegtöltete az még számomra is kérdés, de az biztos, hogy egyaránt jönnek az Elf testvérek, illetve más főzdék kupakkal zárolt történetei.

Árpamaláta, komló, koriander, élesztő.
6.0% V/V
0.33L
Magyarország




Megjegyzések