Elf Huncutka witbier

Tovább huncutkodok az Elf sörfőzde üvegtölteteivel, most egy Belga gyökerekkel rendelkező főzet töltötte meg a poharam másodikként, a négyes fogat közül. Most ütött szeget, miszerint testvérváros főzetét fogyasztom, hiszen Zalaegerszegbe olvasható szülővárosom Eger becses neve, s azon közel négyszáz kilométert stabilan áthidalták az ízek.

 A búzamalátához mérten illatának vonalvezetése tartja is édeskés hatását, de nem vezényletként alkalmazva. A frontvonal ugyan is kissé savanykás, fűszeres duót alkalmaz. A fókuszban a koriander a már említett savany érzettel, a periférián a maláta páros inkább búzás fölénye, annak magvas, gabonás jellemével. Minden mögött enyhén édes támogatotság öleli a curacao leheletnyi vonását.






A pohárral egybe fórt látványa fakó szalmasárga árnyalatokat hordoz erősen opálos testén. Felette elhelyezkedő habfedője hófehér színezetű és kezdetben sietős múlású csak a felszínén maradó vékony réteggel.


Erős szénsav kezdi fokozott savas leiratával. Ezen kettős hatás múlását követően a búzamaláta klasszikus íze köszön, de csak visszafogott módon.


Téveszthetetlen gabonás meg nyilvánulás matt édességével karöltve hol már a koriander színezi az ízkép teljes szélességét.

5,3% simogatás.

Minden eddigi hatását összeadva és figyelembe véve az ismételt kortyok rajzolatát, üde, frissítő egységet tálal, illatához hasonlóan savany olvasmány ürül a pohárból .


Itt is a koriander és talán a curacao összefogás érvényesül a legjobban savanyú irányítását követően.

Az illúzió.

Végjátékához érve s azon túl is az eddig írott jegyek alkotnak annak markánsabb búzamalátás kíséretének tükrében.

Rajta is fehér fémsapka.

 Lecsengése nem akar élni a változás jogával, folytatja össze érett és bevált finom játékát hosszan elnyújtva távozását.


A folytatás hamarosan megszüli magát, fog hozni még Elf főzetet és más nemzetek üvegtöltetét.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, koriander, curacao, élesztő.
5.3% V/V
0.33L
Magyarország

Megjegyzések