Dorada especial

A múlt héten elfogyasztott testvérét követi a kupakok sorában személy szerint a Dorada pilsent.
Aztán ha már Spanyol földön akkor visszatekintettem az eddig onnan érkezett főzetek sorára ami a Dorada párost nem számítva négy sört számol. Elsőként említeném a Estrella Damm üvegtöltetét, őt követi az Edge brewing powerplant nevezetű saison főzete majd Cruz Campo Gran Reserva és az A.K.DAMM, és így tartottam magam a kronológiai sorrendhez. Igyekeztem volna az összes sörhöz valamilyen elérhetőséget adni, de a nem kiemelt főzdék nem rendelkeznek sem önálló, sem összevont internetes felülettel. Az írás vége mutatom mind fémsapkáikat mind címkéiket.

Tisztán és egyértelműen adja a tudtomra az árpamaláta, hogy ma ő lesz a főszerepben felettébb markáns jegyek társaságában.
Testvéréhez hasonlóan most is az árpamaláta sokasága, intenzív töménysége árnyékolja az élvezhető ízek faktorát. Nyilván vannak klasszikusnak mondható hatások, példának említhetném a gabonás jellemét ami kissé halovány, de ha legalább a komló tudna érvényesülni, mert érződik keserűsség ám ezt ismételten nem a komlónak köszönhetem.Viszont ez a keserű hatás uralja illatát és nem áll jó neki.




 Pohárban foglalt látványa ódon arany árnyalatú kissé sötétes színezetével. Habja hófehér mely kissé darabos felépítésű köszönhető a buborékok minden fajta méretének és csak lassan múlik.


Közepes erősségű szénsav húz rövid ellenben markáns savasságot. Majd érkezik az árpamaláta, ugyan visszafogottabb mint illatában, de egyértelmű módon közli jelenlétét.


Folytatásában az ismételt kortyok rámutatnak arra az enyhe savany kíséretre ami komoly erővel töri az árpamaláta közben már töménnyé fokozódott uralmát.


 Ismételten vannak klasszikus érzetei az árpamalátának mely vonalvezetés mentén kedvesebb mint illatában a maga gabonás, magvas hatásaival és enyhe édesebb irányú gondolataival, de közel sem kerek a történet.


 A korty végéhez közeledve élesedő kontúrok rajzolódnak, de az ízkép teljes hosszát nélkülöző komlót elengedve. Távozása intenzív, kitartó ízeket hoz és lassan múlik a kényeztetés alkalmazása nélkül.



Végezetül a bevezetésben ígért kupakok és a hozzájuk tartozó címkék sora. A kronológiát itt is szem előtt tartva.

Estrella a 209. helyen.

Edge brewing a 235. helyen.

Cruz Campo Gran Reserva a 306. helyen.

A.K.DAMM. a 307. helyen.

Eddig az első keret ölelésébe került Spanyol főzeteket lehetett látni, a következő kettő már a második keret harmadik sorában láthatóak.

Dorada a 364. és vagy a 49. helyen.

Dorada especial a 365. illetve az 50. helyen. 

Tartozom még a címkékkel és ebből egyenlőre az eslő négyet tudom megmutatni már megmentett állapotában.





A folytatásban egy áruház lánc saját márkás söre fog következni.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.5% V/V
0.33L
Spanyolország


Megjegyzések