Anderson valley brewery Hop Ottin ipa

A főzde története 1987-ben indult a kaliforniai, Boonville városában, nevét pedig találóan az Anderson völgyről kapta, ahol található. Három személy gondolataiból vált valósággá, név szerint, David Norfleet, Kim Allen, illetve Ken Allennek köszönhetően. A avbc.com hivatalos weboldalukon megtekinthető szortimentjük mind a 34 főzete, illetve azon agancsos maci nem csupán ezen főzet dísze, védjegyük, mondhatni logójuk. A kupak mintázata a megújuló, napsütötte energiára hivatkozik, mely végtelen forrást a 2010-es esztendőtől, már Trey White zsebében marasztalja az amerikai dollárok sokaságát, miután a már említett évben megvásárolta a főzdét.

Gyönyörű komlós vezénylete marasztal hosszan a pohár fölött. Könnyed, kellemes érzete kis híján ki is tölti illatának spektrumát. Az a kis, ami még beférkőzött, egy finom karamell kísérete, csipetnyi savanykás erő társulásával. A karamell sós és egyben édes gondolatokat kínál pazar fúziókat alkotva a komló adta kényeztetéssel. Illatképének nem része az árpamaláta, bármely megnyilvánulása sem.






 Pohárban foglalt testének a látványa erősen opálos, mély tónusokkal tűzdelt sötét, narancsos színezetű. Habfedője egységes, szépen strukturált tartós látvány, a maga kissé tört fehér színével.



Egységes finom töltetű szénsav indít, melynek a már is érkező markáns komló keserű, nem engedi kibontakozni savas kíséretét.


A komló játéka kezdetben a keser jegyeire hivatkozik, intenzíven komplex, finom, üde hatásával.
Citrusos világa alig megmutatkozó módon áll a korty folyamának árnyékába s nem is kíséri végig.


Illatához hasonlóan a maláta ízében sem produkál érdemi nyilatkozatot, viszont a karamell itt is kínálja ízeit, fejedelmi íz fúziókba bocsátkozva.


A kortykép vége hordoz egy híg tételt, olyan enyhén vizes érzettel, ami jelen esetben semmilyen negatív töltettel nem rendelkezik. Az eddig olvasott ízek továbbra is jelen, csupán kis mértékben visszaeső intenzitással.


Már gyanúsan sima, egységes a korty folyása, alkata a víz könnyedségére hajaz megtöltve ugyebár a komlós dominanciával, a karamell fűszerként való létével, s az egyesülés csábító mivoltával.


Múlása is hasonló képen simogatja a torkom, kitartó messzire kísérő hatásával.




Így már is 401 a kupakok száma, a nap főzte ipával.



A folytatást gyaníthatóan még a héten megiszom.

Árpamaláta ( Pale Two-Row, Crystal, Munich ), komló (  Columbus, Cascade ) élesztő
7.0% V/V
0.33L
Amerikai Egyesült Államok

 Anderson Valley Brewing Co.
 17700 Highway 253
 P.O. Box 505 Boonville, CA 95415

Megjegyzések