Abbaye de Vauclair Imperiale


Olvastam már mások toll forgatását, látván illat és ízvilágát, de most következzen az én betűformálásom.
Édes vonalvezetésű a malátázottság vezényelte illatával üdvözöl.
Érződik az árpamaláta gyengén a háttérben, a rozs és zab maláták tompán, alig érezhető a formálásuk. A búzamaláta kimagaslik mind közül, ellenben még így sem erős s klasszikus. Majd a narancshéj, szinte észrevehetetlen, talán egy fátyol vékony vonás a tömegben.
Összességében kellemes édes irányú az illata, csekély alkoholos behatással.








Kitöltve pazar látvány fogad, patinás arany színvilágával mely kissé a sötétebb irányba dől, tölti  meg a poharat. Tiszta átlátható, csak a pára szokott játéka opálosít. Habfedője alig képződik, gyorsan illan hófehér színével.


Mint mondottam, pazar.

Gyenge visszafogott a pezsgése s a savassága is elenyésző, és édes hatású a korty kezdete. Folytatódik az édes irány malátás felhangok tükrében, és ismét a búza, árpa fölényes leiratában.




Aztán áthaladok a korty közepén majd a végjátékon is, kis változás a búza, árpa fúzióján, miszerint a búza intenzívebb de nem lehengerlő.




Majd a végjáték sorai, ismétlem önmagam a maláta párossal, az árpa fakuló világa s előtte a búza, alkoholos karctól mentes sokáig húzódó édes távolodás. Az ízjáték történetében a narancshéj nem vállalt szerepet.


Így máris érthető, hogy miért nem.
Az első dugóval ellátott söröm, ˇˇkupakjaˇˇ bekerül a sorba.


Legközelebb Németországba kalandozunk, egy érdekes búza képében.



Árpamaláta, búzamaláta, rozsmaláta, zabmaláta, komló, glükóz, antioxidáns, aszkorbinsav, narancshéj (0,0007%), élesztő.
7.5% V/V
0.75L
Franciaország

Megjegyzések