Legenda sörfőzde Snakebite imperial IPA


Legenda sörfőzde története 2013 áprilisában kezdődik, ekkor nyitja meg kapuit a nagyérdemű számára. A főzdét hárman név szerint Kovács József "Olasz", Tibold Ákos illetve Utassy Roland álmodják meg. Leírásuk szerint felső erjesztésű söröket készítenek, szinte az egész világot lefedő nemzetek stílusában. Személyem már több ízben, és ez szó szerint értendő, találkozott főzeteikkel, de mind eddig csapolt formában ami persze semmit nem von le az élvezetekből. Tavalyi év derekán egy egri rendezésű sörfesztiválon találkoztam kitelepült furgonjukkal, végig kóstoltam a csapon kapható főzeteiket és kérésemre kaptam is címkéket, és ha nem tévedek akkor a teljes szortimentjük papír alapú adathordózóikat tulajdonomban tudhatom. Ezen sorokat majd fényképekkel is láthatóvá teszem.

Többszereplős illatával üdvözöl, mely kettő hatás kimagasló vezényletével mesél. Kezdetben említeném a komló kellemesen keser világát, citrusos jegyei nem írják magukat a sorok közé. Folytatásában egy édes irányú részben karamellás részben malátás hatás kíséri, a komló leheletnyi fölényét.
Összeolvadva üdítő jellegű, még is édeskés cukorkás érzetet keltenek.





Kitöltve enyhén opálos testével ül bele a pohárba gyönyörű vörösréz színvilágot mutatva. Felette lassan múló hófehér habréteget visel.

90 IBU    15 EBC

Erősebb töltetű szénsavval nyit ám sokkal vékonyabb savas hatást húz maga mögött. Már pezsgésében formálódó enyhe komlós keserűsség érződik.


Haladva a korty leiratában, egyrészt fokozódik a komlózottság kesernyés hatása, másrészt ízképének folyamába is belép egy édes támogatás kísérete.


Ezen édesség csak kis részben emlékeztet a karamell ízére, inkább kellemes mézes töltetű. Végjátékát is a komló vezeti, erős keserűssége mellet. A hátteret a korábban írt édes jegyek festik meg.


Eme kettősség fúziójával kezdi lecsengésének múlását, hosszan húzza távozását finom, selymes egységével.




Visszatérve a bevezetésben írt sorokra, mely szerint pixelek formájában is megmutatom a történetet, így kezdjük az egri sörfeszt egy fényképével.

Volt itt minden mi szem szájnak.

Majd a címkék sora, szerepel közötte egy korai Rothbeer főzet, Távoli galaxis címkéje is, mely a Legenda sörfőzdében készült. S állításommal ellentétben nem tudhatom a teljes szortimentjük címkéit a tulajdonomban.


A folytatás is szóba kerüljön, hamarosan összeáll a következő keret. Akkor már nyomtatott kupakok is a bontóm végére fognak kerülni, de ígéretemhez hűen a hazai főzeteket is szép szerivel szisszenteni fogom.

Árpamaláta, komló ( Tomahawk, Mosaic), élesztő.
8.2% V/V
0.33L
Magyarország
















Megjegyzések