Edelweiss Original Hefetrüb

Nem túlzás ha azt állítom, hogy világszínvonalú búzasöröket készítenek az Edelweiss háza táján persze, volt idejük finomítani. Elmondásuk szerint ami a címkén is olvasható az 1646-os esztendőtől készülnek az Edelweiss sörök, de a sörfőzde ahol a receptúrát megálmodták 1475-ben alapult és Johann Elsenhaimer nevéhez fűződik. Napjainkban hat darabos szortimentet kínálnak az osztrák Brau Union égisze alatt és a Heineken figyelő tekintete mellett. 
Az első keret 23. kupakjaként már szerepelt, de akkor még blogolástól mentesen, illetve más köntösben. Jelenlegi látványa az új ruhája és szerintem ez koránt sem olyan beszédes mint a régi, illetve mind a hat címkéjük erre megjelenésre lett felépítve. 

Kellemesen lágy édeskés jegyek telítik illatát, ami leginkább süteményekre emlékeztet köszönhetően a búzamaláta játékának. Gabonás érzete persze van, de könnyed és az élesztővel, illetve a komlóval alkotott fúziók frissítő egységet kínálnak. Ezen trióból a már említett élesztő bőséggel üdít savany aláfestésével. A komló alig érződik ki és az árpamaláta sem nyújt érdemi tételeket. 






Pohárba töltött teste erősen opálos nagyon fakó narancsos színezettel. Hófehér habtakarója sűrű és tartós alig enged az illanásnak. 




Mértékletes szénsav simogató érzetével kezdi savas kíséretétől mentesen. Aztán mint illatában úgy ízében is hordozza azt a pazar süteményes érzetét. Természetesen a fúziók kínálta egységről van szó.


A legfőbb ízalkotó a búzamaláta gabonás és kissé magvas hatása édes gondolataival felruházva. Ez már magában is szép, de társul mellé a komló keserűje könnyed, fakó játékával.


A valóban frissítő összkép megalkotásából az élesztő is kiveszi a részét a maga savanykás érzetével, ami erősebb a komló kínálta hatásoktól. 


A kortykép hosszát tekintve az ízek intenzitása kitartó, a korty elején összeáll és onnantól stabilan nyújtja az ízvilágát. Ennek köszönhetően végjátéka és lecsengése sem hullámzik, ha változik is az nagyon elenyésző. 


S a mellett, hogy búza sörként abszolút frissítő, ízeivel még messzire is kísér. 


Kupakja eltér a korábban fogyasztott testvérétől sőt, a jelenlegi hatos szortimentjük minden darabja más színű. 



Végezetül a régi címkéje.


A folytatást egy orosz kraft fogja megtestesíteni.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
5.3% V/V
0.5L
Ausztria

Brau Union Österreich AG
A-4021 LINZ, Poschacherstraße 35

Megjegyzések