Cortes extra

Egy mexikói ihletésű sör amit Lengyelországban valami skandináv nevű főzdében készítenek, pfff. A valóságban egy német lengyel koprodukcióként indult 1989-ben majd 2010-ben már dán érdekeltség is van a cégen belül.
Szóval a Van Pur szortimentjének stabil darabja ami 11 főzetet készít és ebből már ittam a Brok nevezetű sörüket dobozból, illetve egy korábbi kiadású Cortezt is, de azt már üvegből. Az említett sörökből az írás végén mutatom az üveges kupakját mert a címkéje az nincs lehet, hogy nyomtatott üveg volt?

 Illatában elsőként a maláta érződik ködös kontúrokkal kínálta gabonás világával, majd a kukorica is színre lép. Hatása tompa illatjegyeket szállít, de ez nem azt jelenti, hogy háttérjátékosként szerepelne. Élektől mentesen olvad az illatkép részévé meghatározó édes és keserű gondolataival. Ami biztos, hogy a keserűsséget nem a komló generálja. Illatának egységében édesebb, illetve elenyésző savany jegyek is megmutatkoznak.





Kitöltött látványa tiszta áttekinthető testet mutat gazdag arany színezetével. Felette elterülő habtakarója sietve illan hófehér színével.



Bőséges szénsavas pezsgését tompa savasság kíséri. A kezdeti kortyok kereknek mondható malátás ízeket tálalnak klasszikus, gabonás magvas világával.

Menetes kupak.

Aztán illatához mérten sokkal markánsabb módon érvényesül a kukorica ellenben a rizs eddig nem mutatott életjelet. A maláta vékony édessége mentén a kukorica szolgálta édesség is kiérződik, kellemesnek koránt sem mondható hatásával.


Mind e mellett tompára hangolt ízjegyei kesernyés tételeket is osztanak, ami megint csak nem segít.
Ez megest nem a komló érdeme aki a kortykép lefolyásában sem nyer teret ízeivel.


Összességében a már említett édeskés hatások mellett üde, savanykás aláfestések is frissítik ízvilágát. Végjátéka stabilan kitart az eddig olvasott leirata mentén, végezetül múlása kissé tompít az egységén és csak lassan kopnak ízei.








A korábbi Cortes amit egészen pontosan az első keret 73. söreként fogyasztottam, íme a kupakja.


Záró képnek a jelen helyzet ábrázolása, annak második keretében.


A folytatást illetően érkezni fognak nyomtatott kupakoktól mentes főzetek, de ez mit sem von le értékükből.

Árpamaláta, komló, kukorica, rizs, élesztő.
4.5% V/V
0.33L
Lengyelország

VAN PUR
7 Cybernetyki St.
02-677 Warsaw, Poland

Megjegyzések

  1. fúvazze, ezt a modoros vergődést rosszabb volt olvasni, mint egy alsópolcos minőségű sört benyelni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése