Kozel


Finom harmónia uralkodik illatában, egyaránt jól érvényesül mind a komló, kesernyés, kissé kopottas citrusos világa, mind a maláta klasszikus illata, édes világával.














Látványában gyönyörű, telt arany színvilága, s ahogy a párától homályos poharat megtölti, majd hófehér nagy buborékokból álló sietősen múló habfedőd visel.


Folyékony arany, gyönyörű.

Remek Cseh, Szlovák tolmácsolásban.  

A korty nyitányába tompa savasság íródik, valódi pezsgése középtájon rövid ideig tartó intenzitással érződik.  Kicsivel a pezsgés előtt nagyon matt malátázottság kezd lassan fokozódni, elérve az íztörténet második felét.






Végül marad a matt visszafogott ízhatás, ami a folytatás egészére ráhúzható. A komló és a maláta egyaránt árnyéka önmagának, itt vannak de fáradtak majd társul melléjük egy leheletnyi savas behatás a végjáték leiratában.







 Lecsengése kissé édes irányba húz, kitartónak mondható ízekkel.
 Most egy Szlovák töltet volt a kupak alatt, keresem az eredeti Cseh verziót és talán, mondom talán, az itthoni főzetet is megkóstolom. Jelen esetben a 10% a száraz anyag tartalomra vonatkozik, egy liter sör elkészítéséhez felhasznált maláta-szárazanyag százalékos mennyiségét, vagyis extrakt tartalmát  tüntetik fel. 

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.0% V/V
0.5L
Szlovákia


Megjegyzések