Horizont American Pale Ale

A hátteret a Bükk hg. biztosította, Tar-kő csúcsával (950m)

Mámorító az illata, bőkezű a komló citrusos jegyeit illetően, üdítő vonalvezetést biztosítva a történetnek.
Kesernyés világa sem marad ki a szereposztásból, igaz csak statisztál a háttérben, és érződik egy nagyon vékony édes támogatás fátyol vékony jelenléte.

















Kitöltésénél fokozottan képződő hófehér habréteg alakul, ne marad soká gyorsan illan. Alatta kissé opálos külsőt hordozó kopottas arany színvilágával tölti meg a poharat, pazar látványt alkotva.

Gyönyörű és finom.

Vékony szénsavas pezsgés nyitja a korty kezdetét csekély savasságot írva, rajtuk átszűrődő halovány savanykás ízhatás körvonalazódik, s máris a korty betűformálásának a felénél járok.










Aztán lassan kezd édes irányba húzni a történet, finoman fakó malátázottság képében. Közben a végjáték útjára lépek, enyhén citrusos majd kesernyés vezénylet kezd dominálni az édes behatást elhagyva.

Fekete sapka.













Végül a lecsengés a komló kizárólagos leirata, erősen kesernyés világú citrusos jegyeit szinte teljesen nélkülöző hosszan élvezhető elköszönés.

Elöl, hátul.
Ui:
A gif készítésénél meleg időben sétáltattam meg, valószínűleg aktívan dolgozott az élesztő olyan ízeket írva amiket megfelelő tárolás mellett nem lehetne olvasni.










Árpamaláta (Pale ale, bécsi), búza, komló (citra), élesztő
4.5% V/V
0.33L
Magyarország



Megjegyzések