Dréher Mozaik komlós DBZ1.0


Mielőtt elkezdeném betűbe formálni a Mozaik komlóst, meg kell említenem a testvérét a hideg komlóst. Tömeggyártásának ellenére a hideg komlós illatában pazar jegyeket hordoz. Üdítően kesernyés és bőven jutott a citrusos hatásokból is. Ízében már nincsen ilyen szépen megkomponálva, de eltekintve a töltő anyag csekély ízformálásától akit nevén nevezve kukoricagríznek hívnak, szóval a fogyasztható kategóriába tartozik. Egyaránt kesernyés és citrusos, akkoriban még egyedülálló a tömegben.

Csekély fanyarság körvonalazódik illatában s vele párhuzamosan egy fátyol vékony citrusos behatás az is az édesebb fajtából. Valamelyest korábban már az árpamaláta is a történet részévé vált, édes világát teljesen nélkülözi, csak valódi kissé nyers hatását írja a sor végére.




Már a pohárba ülve nagyon tiszta, átlátható már ha a pára engedi. Színvilága gyönyörű látványt kelt, világos arany sárga árnyalatú. Tetején egy sietősen illanó hófehér, habréteg látható.




Vékony édességet ír a kezdeti intenzív pezsgés, folytatásában közepes savas hatással. Üdítő fanyarságát ízvilágában már nem hordozza, ellenben egy tompa kesernyésség kíséri a korty további lefolyását.




Személyem furcsa és vagy érdekes szóval jellemezné ezt a fakó keser ízvilágot, mely a végjáték folyamán kap egy édes egyre fokozódó támogatást, de végül nem formál túlzó leiratot.


Az kukorica gríz.

Lecsengése megtartja visszafogott jellemét, határozatlan gyenge ízekkel távozik rövid lezárást alkalmazva a korty végén.




Mivel a dobozon jól olvasható így nem ért meglepetésként a kukorica hatása. Nem állítom hogy túlzó amit művel, de mivel a többiek halványan játsszák szerepüket így erőteljes az ízhatása, s ennek köszönhető hogy negatív iratú a történet egészét tekintve.




A mai nap futottam bele, kíváncsi voltam így beszúrtam a kupakok közé. Legutóbb említettem hogy a következő egy szlovák lesz, a következő most már valóban egy szlovák sör lesz.


Árpamaláta, komló, komlókivonat, kukoricagríz
4.5% V/V
0.5L
Magyarország



Megjegyzések