Hemp Brou

Egy kis növénytani tovább képzés mielőtt megszisszentem a kupakot. A komló (Humulus) a kenderfélék (Cannabaceae) család egyik nemzetsége. A nemzetségbe világszerte három faj tartozik, melyek közül a legismertebb és legelterjedtebb a közönséges komló (H. lupulus). A mai söripar már  nemesített komlófajtákat használ.


A kupak távolodásánál már érezhető, hogy erősen rányomja bélyegét az a bizonyos Hemp blossom aroma az illatára. Furcsa, ugyanis jól érezni hogy nem a komló hordozza ezt az éles, markáns kesernyés jellemvonást, illetve van egy jellegzetes tompa, édes karamellás kísérete és egy leheletnyi borsmentás hatása.













Kitöltve a vörösréz sötétebb árnyalatával ül bele a pohárba, tiszta s jól átlátható. Tetején a pohár karimájának ölelésében egy hófehér, gyorsan múló habréteg látható.















Erősebb irányú pezsgését követve savassága is intenzívebb, s már itt a korty kezdetén éreződik az ominózus aroma ízvilága.




Kesernyés összképet kölcsönöz, távol a klasszikus komló leiratától, de mégis üdítő hasonlóságot ír.




A folytatás összességében nélkülözi a sörre oly jellemző ízeket, gondolok akár a komló és vagy az árpamaláta játékára.




A lecsengés és végjátéka személyemet a pemetefű cukorkára emlékeztet egy vékony borsmentás támogatással.




A korty történet hosszát édeskés alapon kesernyés jegyek mellett fátyol vékony borsmentás betűformálás jellemzi, távol mindentől amit egy sörrel kapcsolatban érezni szoktam, de alapvetően kellemes, s hosszan élvezhető ízjegyekkel távolodik.















A folytatást illetően egy hasonló termék fog a pohárba kerülni.


Árpamaláta, komló, komlókivonat, Hemp Blossom aroma 0.2%, élesztő.
4.5% V/V
0.33L
Szlovákia



Megjegyzések