Hemp valley beer

Dezsavű érzés, mintha már, s igen már, azaz tegnap szisszent egy megegyező alapokra épülő sör. Akárcsak tegnap így ma is a Hemp blossom aroma tekeri távolra a klasszikus ízvilágtól, elhagyva a komló s maláta páros játékának kibontakozását.




Érdekes helyzet előtt állok mert nem hogy hasonlóságot vélek felfedezni a tegnap és ma kupak alatti összességének hanem egy az egyben s vagy betűről betűre megegyeznek, a csomagolástól eltekintve tükörképük egymásnak, független attól hogy két külön gyártótól származnak.




 Önmagam ismétlését részben elkerülöm s eltérve a szokott betűformálástól csak tömören pár mondat keretében formálom betűbe. Illata komlótól mentesen kesernyés, üdítő, friss, vékony karamellás kíséret egészül ki egy csipetnyi borsmentás hatással.




A szín tekintetében tizedes vessző eltérést borítékolnék, legyen a mérés alapja az EBC az SRM és vagy °L (Lovibond-fok), igaz a hozzá értők azt állítják, hogy az utolsónak említett kettős szinte megegyezik. A lényeg hogy gyönyörű pohárfoglaló, s a habja is hófehér meg gyorsan is múló.




Az kupak ellenben teljesen eltérő nem kis örömömre. Ízében félelmetes pontossággal másolja a tegnap írott betűimet. Amit tudni kell hogy a korty folyamán nem lehet találkozni klasszikus ízekkel amiket esetleg a komló és vagy az árpamaláta generál.




Ugyan összességében édes és kesernyés jegyek egyaránt építik a korty hosszát, jól érezni hogy
az előbb említett páros kimarad a szereposztásból. A korty képet szerethető ízek töltik meg .




A sorban következőért a nagy Oroszországba kanyarodok.


Árpamaláta, komló, komlókivonat, Hemp blossom aroma 0.2% élesztő.
4.5% V/V
0.33L
Szlovákia






Megjegyzések