Khamovniki

A sör, mikor a szem is mosolyog. Gyönyörű csomagolást mondhat magáénak, kidolgozott formás üveg, domború feliratok még a talpán is, és a címke, cirill betűktől eltekintve is ordít róla az Orosz vérvonal. Akkor is leveszed a polcról ha nem is vagy sörös, és csak reménykedsz hogy tartalmilag is hozza a szintet, főleg miután megakadt a szemem a Pilsner feliraton. 12° extrakt tartalommal. 


Az üveg.

Gyönyörű malátázottság üdvözöl illatában, kellemes, élvezem az édeskés világának játékát, s valódi pilzeni képet rajzol klasszikus jegyeivel.  Minőségi szépen megkomponált illatkép, komló nélküli malátás dominanciával.




Pohárba töltve kristálytiszta és átlátható, színében fényes arany sárga árnyalatokat hordoz. Sapkája hófehér, sietősen illanó vékony habfedő.




Erőteljes szénsavas pezsgés ír visszafogott savasságot a tompa, édes hatású korty nyitányába. Illatától eltérően ízvilágában már találkozok a komló keserű s üdítő játékával.


Füles kupak.

A kezdeti édes alapon túlnőve, középtájon már markáns kesernyésség lassan fakuló leiratával érkezek a végjáték folyamára.




Ismét a maláta kezd vezényelni mint egy prominens tanuló, s betűről betűre tartja magát a pilzeni ízvilág szabályaihoz.




Végül lecsengésében is pazar másolata, ahogy a maláta tökéletesen beállított ízvilága gyönyörű kortyérzetet szül. Aztán a végére a pontot lassan teszi, hosszan elnyúlva távozik.


Ha valaki érti, s lefordítaná.

Az üvegen körkörösen olvashatóak ezen szavak, az gyártásnál kettő forma között áll össze az üveg s mind a kettő formában megtalálhatóak ezek a szavak, így végterméken elől hátul is.



A hátoldali címkéjét remélem meg tudom menteni.

Füles kupakként nem ő az első, a 146. kupak is füles, s Orosz földről származik ő is.


Íme a gazdája



A következő betűformálásom útja Csehországba vezet, mondhatnám egy furcsa kombinálása a sörnek.


Árpamaláta, komló, élesztő.
4.8% V/V
0.5L
Oroszország








Megjegyzések