Lucky Buddha


Csak erős idegzetűeknek.
Illatának nyitányában érződik egy fátyolnyi savanyú részlet, aztán érkezik az árpamaláta, kissé édes klasszikus kiadása, eddig szépen hordozza amit esetleg egy sörnek illik. Végül érkezik a rizs, kétségtelenül a rizs. Amit idáig élvezni lehetett azt keresztül húzza, tompa szűrőt akaszt az illatképre, erős fémes hatású jegyeivel.











A látványa, kristálytiszta aranysárga színvilágával tölti ki a poharat, opálosságát csak a pára generálja.
Felette egy érdekes struktúrájú habréteg, nem mondanám hogy szép kiállású, egységességet mellőző össze, vissza méretű buborékok.

Habjának rajzolata nem teszi kívánatosabbá. 
A kupakja szép.

Nagyon gyenge a pezsgés, alig érezhető a szénsav, savas hatása nem túlzó. Már a korty nyitányában a pezsgésen áttörve megjelenik a rizs kellemetlen betűformálása, s haladva a történetben egyre fokozódik.














Középtájon a rizs mellé érkezve csekély malátázottság ízformálása érezhető, édes világát végig kölcsönzi a leírásnak. Végjátékában kopottas malátán intenzív, fémes, érezhetően a rizs hozta kellemetlen hatás.

A csomagolás sokkal jobban sikerül.

Lecsengésében szinte teljesen elmarad a történet egyetlen pozitívumát író árpamaláta, tompa ízek rémálomba illő egyvelege, édeskés gyorsan múló hatása.







Félmunkát végeztem s a blog készítése közben látom, hogy a címke alatt amiről azt hittem az eredeti található a valóban eredeti felirat. A címke megmentése után meglepetés jelleggel osztani fogom, az időpontot egy intervallum keretein belül tudnám meghatározni, egy, másfél héten belül.
S nincsen megállás, így a következő kupakkal Belgiumba kanyarodok.


Árpamaláta, komló, rizs, élesztő.
4.7% V/V
0.33L
Kína


 









Megjegyzések