Mister sörfőzde


Most eltérek a jól megszokott formától és egyszerre kettő sört formálok betűbe. Úgy alakult hogy kedden a fővárosba vitt az utam s jött velem szembe egy sörfőzde. Idő szűkében csak vásárlásra volt lehetőségem ami frissen csapolt formában kérhető polietilén-tereftalát-ba, 2 literes pet palackba.
Hatféle sör volt kapható, sorolom is: világos, szűretlen, barna, meggy, lime, és meggyes barna.
Kezdeném is a meggyes verziójukkal.





















Klasszikus harapnivaló meggy az illata, telt valódi gyümölcsös jellemmel. Édes érett s csak a háttérben egy halvány malátázottság gyenge játéka.
A pohárba érve élénk piros szín árnyalatával tölti meg, tiszta s áttekinthető ismét csak a pára húz opálosságot a történetre.


Gyönyörű élénk piros töltet.

Kellemes pezsgés visszafogott savasságot ír a korty kezdetébe s már az íztörténet elején édes jegyek kezdenek dominálni. Az árpamaláta édes világát nem mondanám egyértelműnek, beleolvadnak a meggy markáns érett ízébe. Szóval itt a maláta de játéka a meggy árnyékába vész, csak csipetnyi vonásokkal utal a jelenlétére.


Kértem szűz címkéket.

A végjáték folyamára simulnak az ízek, finom korty képet alkotva, s érkezik egy halovány fanyar kíséret. Végül hosszan elnyúló jól kiélvezhető ízekkel távozik.


Árpamaláta, komló, természetes aroma, citromsav, élesztő.
5.0% V/V
2.0L
350Ft/liter


Ott létem alatt háromféle címkét tudtak adni, kaptam még barna sörös címkét, ellenben ilyen típusú sört nem vásároltam de már tudom hol kell megállni.




Folytatásban következzen a szűretlen sörük.


Édes vezényletű illatra számítottam, ezzel szemben visszafogott savanykás dominancia üdvözöl.  Csak a háttérben fakó árnyékként némi malátázottság elhagyva édes világát.















Gyönyörű aranysárga színvilágát mutatja kitöltését követően, mely erősen opálos lévén szűretlen. Takarója hófehér, sietősen múló vékony habréteg.




A szénsav játéka visszafogott, nem erőtlen inkább kellemes pezsgés, és savassága sem túlzó. Csak úgy mint illatában ízében is érződik egy csekély savanykás vonalvezetés. Félúton érkezik a komló és vékony üdítő kesernyésséget ír a történetbe s a végjáték soraiba. Majd lassan az árpamaláta is  szerepet vállal édeskés jegyeit szállító ízvilágával.




A lecsengésében is jelen van egy fátyol vékony savanykás behatás, de markánsabb betűket formál a maláta igaz szerepvállalása nem kimagasló. Végül igen tartósnak bizonyuló ízekkel távozik, hosszan éreztetve hatásukat.


Az kupak.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
2.0L
280Ft/liter




Következő alkalommal világos és barna sört fogok hozni, de addig is a folytatásban Szlovák kupak alól valót fogyasztok.

Megjegyzések

  1. Helló!
    Szakdolgozatomat írom a Mister Sör arculatának "újra"tervezéséről, nagyon jó képeket készítettél, az lenne a kérdésem, hogy felhasználhatnám e őket a munkámban.
    Köszönettel,
    Bendegúz

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése