Astra urtyp




Mint írtam egy Német testvérpáros következik, Astra néven futnak. Hamburg szíve, mondja az Astra, hiszen ott született.  Az Astra híres plakátjai egész Németországban ikonikusak, tipikus stílusuk provokatív és ironikus, egészséges humorral.


 



 
A címkékből is kettőt emelnék ki, a 2011-es illetve a 2001-es erotikus hangulatú látványukkal.


 




Kettő termékükkel fogok megismerkedni közelebbről s kezdeném az urtyp, vagyis az eredeti receptúra alapján készített főzetükkel.


Illatképe tompa jegyekre épül s egyaránt formálja az árpamaláta és a komló is. Kellemes fúziót alkotnak ahogy édeskés és keser világuk találkozik. Vékony édes alapon érződik egy gyenge fanyar hatás s üdítő összképpé vegyülnek.














Tiszta és átlátható folyékony arany, pazar színvilág. Habfedője is szemrevaló, vékony s makulátlan fehér réteg, sajnos kevésbé tartós, sietősen múlik.




A korty kezdeti pezsgése intenzív, mélyen az ízvilág közepéig elkísér, viszont savassága erőtlen betűket ír s hamar távozik.




A pezsgésen és a savasságon túl, egy tompa édes vezérfonal szögezi magát ízébe s mint illatában így ízében sem játszanak erős, karakteres hatások.




Végjátékára hozza magával a maláta klasszikus ízvilágát, kissé kopottas, de irányadó. Pedig a komló is jelen van, ám elvész és legyengül ahogy hígítani próbálja a maláta dominanciáját, így csak fátyol vékony vonás a történetben.




Lecsengése már a maláta leirata, egyedüli jelenléte ellenére nem hordoz erős ízképet, fakó betűformálást hagyott a végére is, végül sietve távozik.




Aztán a következő képen ha eddig észrevétlen maradt, akkor javaslom a címke hátterét megfigyelni.




Folytatásban a testvére következik.


Árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.33L
Németország

















Megjegyzések