Az hűtő előtt állás.

A mai nap folyamán átlépve az 16. órát, akut sörhiány alakult ki a szervezetemben. Az itthon tárolt  sörök nyilván orvosolnák eme problémát, de mivel ők kupakot hordanak ezért a folyamat összetettebb, szimatolgatom, kóstolgatom, lövök pár képet majd írok pár sort. Ezen sorokat nem alkalmazva még is csak felemelőbb érzés egy sört a magamévá tenni. Szóval állok a boltban és meredt szemekkel nézem a hűtőket, kis bolt, nem volt kedv multikhoz menni.




Van választék, mosolygós eladó hölgy csillogó szemekkel érdeklődik, s válaszoltam, hogy sört szeretnék vásárolni csak még magam sem tudom milyet. Teltek múltak a percek, és szúrta a szemem a kukorica grízzel tömött dobozok sokasága, de megnyugvás érte kicsi testem.




Az külföldi portékák, s nem ám liszensznek mondott gríztöltetű retek, hanem forgalmazó felirattal ellátott dobozok, eredeti főzettel. Ott készűlt Cseh országban, csak bezárták az dobozba és ide küldték, hogy élvezzük.




Árpamaláta, komló és komlókészítmények, ezt nem feszegetném, illetve az élesztő. Négy egész kettő az alkoholtartalom, illatában nagyon markáns jegyeket hord a maláta, majd ízében is intenzív.




Részemről szerethető mind az íz és illatvilága, na de ez csak egy nap amikor is ott állok és nézem,
száraz meredt tekintettemmel keresve, hogy mit is.




Vagy is egy perces néma csenddel, vagy inkább egy poháremeléssel tiszteljük meg azon zavarba hozott hűtők sokaságát és eladók tömegét akik csak várnak, hogy végre, ugyan, döntse már el, hogy melyik sört kívánja hazavinni. S külön tisztelet a Cseh sörök számára, ugyanis ma van a nemzetközi Cseh sörnap, minden szeptember havának 27. napján.

Ha már Krusovice, a kupakok sorában a 85. és 86. helyet foglalják el, barna s világos.






Megjegyzések