Bernard Bohemian Ale

Már ma is egy kis eufória, nem azért mert ő szám szerint az 5. Bernard, hanem azért mert a 299. kupak. Természetesen Bernard fel van nőve a feladathoz, hogy a mai történettel és nem kevésbé pazar dombor nyomott kupakjával a kupak történelem részesévé váljon.  A velük kezdődő kapcsolatom egészen a 89. és 90. kupakig nyúlik vissza, majd folytatódott a 251. s 252., végül a mai 299. kupakkal. A bohemian ale leírásának végén, látható lesz négy darab montázs, az előző négy kupakja és címkéje, az emlékek vizuális megtekinthetősége.


 A pohár üveg karimájához közelebb hajolva, kellemesen édes illat érződik. És nem kizárólag a maláta, finom cukorkás jegyek keverednek a malátázottság világával. Mindezt a koriander fűszerezi több arculatú jelenlétével s végül az alkoholtartalom magasabb foka ír vékony csípős hatást.








Mélyebb árnyalatú vörösréz szín, mely már nem adja meg az átláthatóság élvezetét, erősen opálos látványt rajzolva.
Majd habfedője sietősen távozik, tiszta hófehér színárnyalatával.


Az pazar pohárfoglaló.

 Nagyon intenzív, szinte harapom a buborékok sokaságát a korty nyitányában, ellenben savas leirata sokkal kecsesebb s jelenléte is rövidebb hatású.


Nagyon kupak.

A szénsavas pezsgésből kinyíló, édes vonalvezetésű történet kezd íródni. Olvasgatom, lapozgatom s azt mondom minimalista, hullámzástól mentes, egyenes vonalú, letisztult édes ízkép, kiegészülve a többi résztvevővel.




Említeném a koriandert mint spektrumot, pedig egyedülálló szerepvállaló de többrétű játékával igen magas fokú támogatást nyújt. Itt már mélyen a végjáték soraiban, gyenge karcolást ejt a magasabb alkohol tartalom.




Végül a lecsengése is alkalmazza az eddig írott kellemes sorokat, mint úgy az édes tiszta kortyérzetet  a koriander nyílt fűszerességét és egy fátyol vékony karc hatását. Távozása hosszan elnyúl ízekkel íródik.


S ahogy az elején is írtam, íme a négy montázs ami betekintést enged a múlt söreinek Bernard nevezetű részeibe.







Nem kicsi az öröm, hogy bejelenthetem a soron következő szám szerint 300. kupak hordozóját, aki Szerbiában született.


Árpamaláta, komló, cukor, koriander, élesztő.
8.2% V/V
0.33L
Csehország. 

Megjegyzések