Dogma Hoptopod IPA

Az 300. kupak hordozója. Elértem, pedig nem is gondoltam, nem volt cél semmilyen szám elérése.
Adott sört a III. Főzde parkos rendezvényen vettem, a külföldi vendégek standjánál. Kifejezetten kedvelem az ipák ízvilágát, a sör fűszerének kesernyés hatását citrusos világát. Szárazanyag tartalma 14,8%.


Intenzív kesernyésség járja át az illatának játékát, citrusos vonásokat csak halványan árnyékként fest. Ellenben a grapefruitot
bőkezűen írja a történetbe fanyar világával. Végül egy csipetnyi édesség kíséri a keserű komlós vezényletet.








Pohárba érkezve mély s telt narancssárga színvilágával tölti meg, erősen opálos látványt hordozva.A tetején hófehér, vékony habréteg képződik mely komótos lassúsággal illan.




Kellemes irányú a szénsav pezsgése, finom bizsergéssel töltve a korty nyitányát. Savassága nem számottevő, ugyan érezteti hatását, de a már itt megjelenő s egyenlőre tompa hatást kifejtő kezdeti kesernyésség elnyomja próbálkozását.




Majd haladva az íz leiratának folyamán, találkozok egy rövid, édes malátás hatással. Ahogy jött úgy távozik is a még mindig kesernyés ízképet hordozó kortyból. Itt már kezd formálódni a grapefruit szerepvállalása, fanyar jegyeket párosítva a keser komló mellé.




A végjáték ízterén fokozódnak a komló kesernyés illetve a grapefruit fanyar hatásának rajzolatai, intenzíven használva jellemzőiket. Végül lecsengésében is megtartja az előző páros fúzióját, enyhe hatásfokú változással. A grapefruit gyümölcsös jellegétől fogva, hoz a történetbe egy érett, édes kellemes íz támogatást.




Búcsúja hosszú markáns ízekkel távolodik.


A folytatás illetően egyenlőre még csak kérdések fogalmazódtak meg bennem, annyi biztos hogy lesz, van is miből csak hogy melyiket is? Hamarosan.


Árpamaláta, komló, élesztő.
6.5% V/V
0.33L
Szerbia

Megjegyzések