Hoegaarden Witbier

Ezidáig minden terméküket kedveltem, a búzasör az egyik gyengém s ők igen finomat szoktak főzni. A Belgák Európai viszonylatban is igen sok sört állítanak elő, a Hoegaarden-től ez a negyedik fajta innivalóm lesz, borítékolom, hogy szerethető sör fogja megtölteni poharamat. De lássuk az szubjektív betű sorakoztatásom.


Gyönyörű komplex illatával üdvözöl a búza maláta markáns vezényletével, ebből fakadóan édes irányú betűformálása.
Összetettségét többek között a koriander és narancshéj finom fűszeres játéka, és a curacao kellemesen kissé csípős és egyben üdítő jelenléte is támogatja.









Már a pohárban nézve, nagyon fakó a kopottas narancssárgából intenzíven a citromsárga árnyalat felé hajló, erősen opálos látványú.  Habtakarója kevésbé tartós, de sűrű masszív tartású, hófehér színével sietősen illan.




Üdítően bizsergető a korty kezdetét kitöltő pezsgés vékony savas leirattal, majd az ízek vonulatai.
A számomra játszott története egy halovány narancshéj ízével kezdi, a díszletet végig malátás felhangok festik, főképp búzamaláta.




Folytatólag a koriander kezdi a betűket formálni, klasszikus ízével kellemes több hangszeren játszó fűszerességet csempész a sorok közé.




A curacao fel fel sejlik szinte alig észrevehető, de finom része a végjáték világának. Lecsengésében fokozódik a búzamaláta, nem túlzó s már csak a koriander kíséri, szintén erős több arcú ízével.


Az Magyar szavak sorai.

Távozásának ízvilága hosszan elnyúlik, csak nagyon lassan kopnak sorai s édes hatása.


Mikor üvegből iszod az sört, íme a feliratok a talpa fölött "fejjel lefelé" s vagy nem mert olvasod a kortyok között.


Mert ha esetleg ivászat közben olvasni támadna kedved.

Aztán ha már üveg s dombor nyomott.

Aztán említettem hogy ő már a 4. fajta Hoegaarden, így sorolnám is hogy, az első a 4. kupak, a klasszikus búzájuk, majd a 88. egy málnával tuningolt búza. A 199. egy Grand Cru magas alkohol tartalommal, ami ismét búza alapon főződött. Illetve a mai a 303. a kupakok sorában.




S az címkéknek sorozata is megtekinthető.




Végül egy kép, nem csak úgy, hanem a szépségéért, de kinek mi.




 A front címkén írják a narancshéjat mint alkatrészt de a hát címkén már nem sorolják alapanyagként.
A soron következő kupak szülőhazája Németország.


Árpamaláta, búzamaláta, komló, koriander, curacao, élesztő.
4.9% V/V
0.33L
Belgium


             



Megjegyzések