Főzdepark III.kraft

Az kihagyhatatlan sörnek ünnepe. Mint elhivatott sörimádó kettő, három nap logisztika, és borítékolható volt a jelenlétem. A minőség kérdését nem kell feszegetni, ami részemről nehezítette az öröm ivást az az, hogy öt, hat órás ott tartózkodásom alatt mit is kóstoljak meg. Azt bevallom hogy a jelenlegi tagok termék palettáját sem kortyoltam még végig, s hát a tagvárományosok is szép számmal hoztak innivalót. Szűk baráti kör kíséretében jelentem meg és ők sem vetik meg az finom söröket, ennek tükrében a kettő decis verziókkal operálva igen nagy számú sört meg tudtunk kóstolni.
Jelen írásomban nem részletezném külön külön ízvilágukat, minden típus magabiztosan hozta amit kellett, de mindegyikben van valami kiemelkedő ami egyedivé és szerethetővé teszi, a sörforradalom magas iskolája.








A külhoni vendégek sörei közül ki kell emelnem a Mikkeller Spontan Williams nevezető főzetét.
Pazar módon kifinomult, gyönyörű letisztult ízkép, spontán erjesztésű talán vilmoskörtés ha az emlékezetem nem csal.








Ilyen sok sör kóstolásánál próbálok figyelni az ízek nem összemosódására, a kortyok közötti időt sós sörkorcsolyák töltik ki, illetve eltérő típusokat váltogatok.









A hely miliője az csodálatos, az építészete szintúgy, szerencsénkre legyen mondva az időjárás is kegyes volt hozzánk. És az éhség, elkerülhetetlen még akkor is ha jól lakottan nézek bele egy ilyen történetbe. Bőven lehetett válogatni, hogy ki mit szeretne enni, s még desszertet is lehetett venni, gofri formájában minden földi jóval.








A megosztott fényképek nem tárnak teljes rálátást a rendezvényre, a sörök kóstolgatása és a társaság lekötötte a figyelmemet. Több képet szerettem volna készíteni, de egymást követték a finomabbnál
finomabb nedűk. Ez a mondat önmagáért beszél, minden túlzás nélkülözve.






Személyemnek ez volt az első főzdeparkos látogatása, de már most ide írom, hogy nem az utolsó.
Remek hangulatú rendezvény,

Megjegyzések