Karpat wheat Belgian IPA

Korábban egészen pontosan a 176. illetve 177. üveg sörként már ízleltem kettő terméküket. Ez az idei év Február 5.-én és 6.-án történt, kupakjuk megegyezett illetve a maival is teljes hasonlóságot mutat.
Akkor a Reporter nevezetű földi szedres és egy búza gyömbéres sörüket kóstoltam, karácsonyi küllemmel és ízekkel.


 Egyértelmű hogy búza sör kerül a pohár ölelésébe, klasszikus illatkép. Gyönyörű édes világa dominál azzal a csipetnyi savanykás kíséretével. Mögötte vékony füstös illúzió keveredik karamellás jegyekkel, és egy alkoholos behatás is megjelenik, de csak visszafogottan alig érezhető módon.












Kitöltve erősen opálos és sötét sárga árnyalatú színével tölti ki a poharat. Felette hófehér a habréteg, felépítésében nem egy klasszikus búza, de majd olyan tartós csak lassan komótosan múlik.




Édes irányú pezsgéssel indít, gyenge alkoholos karc aláfestésével, savassága csekély hatást ír. A folytatás a búza sör jegyeiben íródik, klasszikus az ízvilága és pazar módon játssza szerepét.




Édes finom kortyérzet fűszeres leirata egy leheletnyi csípős savanykás kísérettel.




Végjátékában is tartja ezt a vonalat, letisztult, önálló, magabiztos búzamaláta s kitartó ízeket szállítva érkezek a lecsengés folyamára. Azt hogy mitől ipa nem fejtettem meg, de búzasörként stabilan megállja a helyét és lecsengését klasszikusan tölti meg ízvilágával, hosszan elnyújtva ízeit.




Az a bizonyos 176. és 77. s ugye a kupakok nem duplázódnak.

Íme a blog elején említett korábbi páros még bontatlan formában. Alkohol tartalmuk balról jobbra haladva 5.0% illetve 5.3%.




A következő kupak alól való Szlovénia földjén született, a keretben már a harmadik típusa.


Árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő.
5.0% V/V
0.33L
Szlovákia

Megjegyzések