Lasko Zlatorog

Kevés Szlovén sört tudhatok a kupakok sorában, ellenben Laskoból már ittam kettő fajtát. Külön öröm hogy a mai kupakja eltérő, akárcsak az előző kettő. A korábban fogyasztott emlékei már kopottak, de annyira nem, hogy kellemetlen visszaemlékezés részese lennék.


Lágerhez hűen maláta vezényelte illatával üdvözöl, melynek 11.3%-os extrakt tartalom az alapja. Édessége érezhető de kevésbé határozott, az illatkép hosszára viszont rányomja bélyegét egy vékony magvas jegy hatása. Végül a komló is körvonalazódik, de csak fakó árnyék a történetben.








Patinás arany színével tündököl a pohárba töltést követően, fényes, kissé sötét árnyalatú. A habfedője hófehér színű, lassan múló vékony réteg.




Visszafogott pezsgéssel formálja a korty kezdetét, majd ebből induló vékony savasság íródik rövid idejű játékával a valódi ízek elé.




A folytatást illetően árpamaláta töltetű édeskés játék formálódik betűkbe, tompa kesernyésség kíséretében egy gyenge fűszeresség hatásával.




Közben elértem a végjáték soraihoz, s részben ismétli az előző mondatot, klasszikus láger ízképet formálva. Majd a lecsengés irányába fordulva kezdenek fokozódni a malátás hatások.




Kellemes irányt választ, édeskés, finom malátás vonal lassan múló ízekkel zárva a betűformálást.
És a már említett korábbi testvérei, már csak címkék formájában, illetve kupakjai a keretből.



Az 53. (dark) és a 64. (club).

Az folytatásnak következő állomása, Horvát ország egy főzetét mutatja meg.


Árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Szlovénia







Megjegyzések