Niksicko

Az első kupak ki Horvát földről származik s keretbe került, de nem az utolsó. Eddig egy alkalommal ittam Horvát sör azt is dobozos formában, a nevét most nem árulom el mert üveges formában is megérkezett s majd mikor.


Ő láger típusú sör, száraz anyag tartalma 11.4 százalék. Ezek tükrében édesebb irányú illatot vártam. Egy tompa édesség ugyan íródik a háttérbe, de nem kifejezetten malátás jellemmel. Az árpamaláta édeskés jegyeit elhagyva formálja az illatképet, mégis vékony keserűsség az irányadó. A történethez hozzá tartozik még egy fátyol vékony észteres, kissé szénsavas behatás alig érezhető leirata.







Pohárban nézve világos s tiszta áttekinthető aranysárga színvilágot mutat. Tetején a habja hófehér, gyorsan múló vékony réteg.




Nagyon intenzív a kezdeti pezsgése, ennek ellenére szinte savas hatás nélküli, inkább tompa keser édes ízvilággal kezdi. Folytatása kevésbé klasszikus, ez abban nyilvánul meg, hogy nem egy édes irányú történetet ír.




Tompa matt, olyan távolinak tűnő keserűséggel érkezek meg a korty második felére. Végjátéka hasonlóságot mutat az előző mondatban írottakhoz.




Kissé monoton de csak elérek az ízvilág végéhez, ám eddig remek szomjoltónak s üdítő sörnek bizonyult. Lecsengése még a monoton betűformálást folytatja, végül malátás felhangok kezdenek dominálni édeskés sort írva az elmúlás végére, rövid ideig tolva ízvilágukat.




A szlovák különítményből még hárman várják a sorukat, így valamelyikük lesz a folytatás.


Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Horvátország




Megjegyzések

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Nem kötekedés , de ez montenegroi söröcske .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen valóban, más irányból is jelezték tévedésem ami onnan ered hogy a címkére hagyatkoztam és nem gugle barátomra. Mint műkedvelő köszönöm az iránymutatást.

      Törlés
    2. Én is csak azért tudom , mert kb. három éve szereztem be szintén Horvátországban, de az akkori címkén még szerepelt, hogy Montenegró. A receptura szó helyén volt.
      Tetszik az oldalad, további jó vadászatot !

      Törlés

Megjegyzés küldése