Ozujsko

Tavaly szeptember derekán dobozos formában már meg szisszentetem, a kopott emlékek tükrében jó időben érkezett kupakos testvére. Írhatnám hogy nosztalgiázós, de a 302. kupak alatti történet szinte ismeretlen számomra.


Magabiztos és kellemes játékával írja a klasszikus láger illatát az árpamaláta. Édes s nyers hatású jegyeivel tölti meg, a komló csak távoli délibáb.











Patinás arany sárga, gyönyörű pohár töltet, és kristálytiszta. Habtakarója vékony réteget alkotva, komótosan múlik hófehér színével.




Pezsgése intenzív és édeskés hatású, de nem teljesen zárja ki a szénsav savas leiratát, vékonyan kifejtve hatását.




Ízvilágának folytatását egyértelműen a maláta komponálja, tipikus láger vonalvezetés, de ezekkel a
 szavakkal nem húznám rá az átlagos jellemzőt. Klasszikusan édes vonalú, a jellegzetes maláta ízével.
















A korty felén túl, majd át kortyolva a végjáték folyamának ízeit elérve a lecsengés betűit, még mindig a maláta formálja a történetet. Sőt némileg fokozza erejét, de inkább édes irányba tolja a búcsú hosszan élvezhető kottáit.




Az üveg csomagolásával kapcsolatban pár szó, miszerint a 298. kupak hordozója név szerint Tomislav, szintén ugyan ezt az üveget hordja. A címke leosztása is megegyezik, a nyakán illetve a testén egy-egy.




A mai írás kezdetén említettem, hogy már dobozos testvérét korábban megittam, s igen, akkor is készültek képek, de csak egyet, a lényeget. A doboz hátralévő életét, nem újrahasznosításra várva tölti, hanem felajánlottam, így egy gyűjtemény részét képezi.




A hűtőben úgy láttam, Belgium lesz a soron következő kupak adó, egy üdítő null harminchármassal.


Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Horvátország

Megjegyzések