Tomislav 17,75°

A neve mellé írott számok sejtetni engedik, hogy édesebb irányú összképnek nézek elébe. A tiltakozás módozatait teljesen elengedem s mosollyal a számon nyúlok a bontó irányába.


Masszív édes illatkép, köszönhető az árpamalátának s egyaránt a karamellás aláfestés intenzívebb hatásának. Mögöttük kissé vékonyka pörköltes behatás az árnyék rajzolója, egy halovány magvas jegy kíséretében.









Kitöltve fekete megjelenés olvasható a pohárba, csak erős szúró fény hatására megnyíló mély vöröses árnyalatok. Habja tört fehér, fakó barnás árnyalatú, gyorsan illanó vékony takaró.




Bőkezű a szénsav pezsgése a korty nyitányában, melynek folytatását intenzív savas jegyei formálnak. Majd rajtuk áttörve érkezik az árpamaláta édes világa, s átkísér az ízvilág teljes hosszán, vezérfonalként íródva a történetbe.


Az három címkének nélkülözése.

A korty felén átlépve kissé kesernyés irányú pörköltes ízvilág csatlakozik, mellette halvány füstös játék támogatásával érkezek a végjáték leiratára.




Mintha a komló keserítené, de csak a füstös, pörköltes hatás, s marad az édes dominancia, a maláta vezényelte édes erőfölény, megtartva a markáns karamellás kíséretét.




Végül lecsengése indigózott lenyomata az előző mondatnak, hosszan fokozatosan távolodva ízvilágával.




Egyszer majd a folytatás egy Cseh sör képeiben fog megjelenni, s ha jól számolok az már a 299. kupak lesz a keretnek foglalásában.




Árpamaláta, komló, élesztő.
7.3% V/V
0.5L
Horvátország





Megjegyzések