Allgauer alt Kemptener Weisse Dunkel

Az ősz sokak által nem kedvelt hűvösebb időjárása számomra megváltás, és ezekbe a hőmérsékleti tartományokba szépen bele illenek a sötétebb színvilágot hordozó sörök. A pörkölt maláta generálta színek és ízek gyönyörű karaktert biztosítanak, és a mai búzát figyelembe véve ez fokozottan igaz.

  Egyetlen az illatából kiérezhető szerepvállalóról sem állítanám, hogy erősebb, teltebb jegyeket szállítana mint társaik. Összefogva kényeztetnek, finoman megkomponált egységgé olvadva. A pörkölés, mint magvas s fátyol vékony kesernyés jegyek szállítója, majdan a búzamaláta, édeskés egy az árnyékában vékonyan kibontakozó savanykás kísérettel.






Intenzíven opálos látványát erős, mély narancssárga árnyalatok színezik meg. Habkoronája a harapni való klasszikus egyben minőségi masszív réteg. Színvilága tört fehér.


Nagyon erős szénsavval nyit a korty, csak vékony savasságot írva maga mögé. Majd a folytatásban nem követi a klasszikus búzasör iránymutatását. Természetesen nem fordít hátat a történetnek, de édes töltetű ízeit alig érezteti.


Helyét egy vékony savanykás határon mozgó s egyben üdítő letisztult ízkép tölti ki. A végjáték hosszú lefolyású, finom betűk vonulata. S mikor már elkönyvelném, hogy hagyományokat nélkülözi a mai pohárfoglalóm, akkor beköszön.


Kellemes édesség önt el, a búzasör minden finomságával, maga mögé sorakoztatva a pörkölés hatását. Lecsengésében folytatódnak s csak lassan múlnak az ízek.



Mosollyal a számon írnám, hogy a következő kupak az Japánból érkezik. De sajnos egy licensz alapján főzött történet lesz, ami semmi jót nem enged sejtetni.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések