Bayreuther hell

Őszinte, friss, fűszeres, idézem a címkéről, és a szigorú Bajor sörfőzési kultúra figyelő árnyékában született, ez a világos üvegtöltet.

 Ismét egy édes irányú, ám világos a pohár foglalásában. Ehhez hűen az árpamaláta irányítja az orromat. Édességének fokozatát enyhe kategóriába sorolnám, kellemes hatást keltve. Nem úgy a jellegzetes illatképe, mely a főzés során is erősen érezhető, s most itt a pohárban is markáns jegyeket szállít.







A sörök világában nem igen van ennél szebb látvány. Gyönyörű, telt aranysárga színvilága simul üvegkalitkájába, takarója hófehér komótosan múló vékony rétege.


A szénsav oly annyira kellemes, hogy szinte krémes magasságokba emeli a korty kezdetét. Savas leirata csak fakó betűket formál. Tovább haladva a történetben egyenlőre csak az árpamalátával találkozok.


Nincsen kiváló formában, fáradt mivoltában kopottas édességet ír, klasszikus ízét is ködös függöny mögül kínálja, a végjáték soraiba rejtve.


Végül lecsengésében már vastagabban rajzolja ízvilágának teljes spektrumát, kerek és teljes egészet alkotva. Az ízek távozása gyors lefolyású.


Valamikor az idei év közepe táján, jártam Szlovákiában, s szép számmal hoztam haza söröket. Abból a delegációból még hárman várják, hogy először pohárba majdan betűbe formálódjanak, így a folytatás kérdése megoldva.



Árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések