Holsten pilsener

1879. évben kezdődik a történet, Hamburg városában, az idén 138 éves sörfőzde Németország egyik legnagyobb söripari egysége, s ennek tükrében számottevő külhoni piacon is jelen van. Erre vonatkozóan konkrét említést nem találok, de valószínű, hogy fejet hajtanak a Német sörfőzési törvény etikájának. Jelenleg polcról leemelhető szortimentjük hat fajta főzetet tartogat a vásárlók számára.

Ismét egy olyan esti szisszenet következik aminek a sorait leginkább az árpamaláta írja, nyilván egy Pilseni típusnál ezt el is várom. Vastagon szedett markáns betűivel kezd a már említett árpamaláta. Édeskés irány választ, de inkább jellegzetes, mondhatni klasszikus világa mozgósít komolyabb erőket. S egy fátyol vékony ködös kesernyésség ereszkedik az illat végére.






Szemet gyönyörködtető áttetsző arany látványa, melyet hófehér, ellenben nem egy szép látványt alkotó, egységtelen krémes habréteg borít.


Visszafogott keskeny szénsav vezet a korty kezdetén, csekély savas kíséretével. A pezsgéssel párhuzamosan már erős malátás jegyek rajzolódnak, s haladva az ízvilág belseje felé nem is látom hatásának enyhülését.


Rákanyarodva a korty második felére, a végjáték kezdetére, ahol is édes világát még mindig félénk módon tálalja az árpamaláta, még is a felvonás gerincét képezve.


Viszont jól ismert kissé gabonás hatású klasszik ízét a frontvonal ízháborújának élére tolja. Ezzel a fel állással érkezek a lecsengés hosszú, és a maláta által fokozott leiratára. Egyaránt édes, egyaránt klasszikus egy valóban pilseni történet búcsúja.

11,2° extrakt tartalom,

Holnap vasárnap következik, ez nem azt jelenti ,hogy szünetet tartanék az sörök bontásában. Lehet valaminek a vége, de a kezdetei is, s mielőtt ennyire előre rohannék a vége ismét egy Német sör pohárfoglalása fogja megtölteni.



Árpamaláta, komló, élesztő.
4.8% V/V
0.5L
Németország.



Megjegyzések