Karg Helles Hefe Weisbier

A megnyugvás szisszentése, s annak folyékony szinonimája egy az klasszikus üvegbe zárva. Ismét egy Német ajkú főzet, magántulajdonban lévő családi történet. 1912-re datálható a Brauerei Karg születése, jelenlegi szortimentjük hat fajta főzetet tartalmaz. A búza sörök mesterei, s ezért hálás is vagyok.

 Gyönyörűen édes vonalvezetés kísér a búzamaláta jellegzetes világába, majd a megszeppent vokális song ír savanykás hátteret, vékony, de az írott trió harmóniája magas fokú illatképet ecsetel.









Kitöltve erős narancs árnyalatokkal ékeskedve tölti meg az üveg poharat, intenzív opálos látványával. Habkoronája pazar, tömör, tartós réteg hófehér világa, szinte harapni lehetne.


  Selymes pezsgés édes játéka kezdeményez a korty nyitányában, csak a háttérben vékonyan íródó savas hatás érezteti leiratát. Letisztult folytatás, stabil a búzamaláta édes irányú története, kívánatos, finom, a millió apró buborék kellemes bizsergető múlásával aláfestve.


Belekezdve a végjáték betűinek formálásába, nem sok változást írhatok, de szerencsémre legyen mondva ez így pont jó. Mesterien karcolt kották követik egymást, édesek, mester karmesteri munka íródik a pohárból döltve a számba.


Lecsengésében is megtart minden eddig említett, s nem írott pozitívumot. A kortykép tagolódását elengedve, mind végig hozza s nem csak az elvárt ízeket, hanem sokkal többet mint amit írok.

Gyönyörű sziluett.

Messzire tolva az ízek múlását, sokáig élvezhető levezetése.


Előzőleg megírtam, miszerint bőven lesz Német gyökerű sör az elkövetkezendő szisszentésekben.
Sőt, itthon is ismert márka engedi el majdan kupakját a folytatás kedvéért.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Németország



Megjegyzések