Postedel

Egy magán tulajdonban lévő sörfőzde, mint a régió egyetlen sörfőzdéje, a Postbrauerei Weilernek állami jóváhagyású ásványvizes kútja van a Siebers forrással. Állandó tagokkal bír a szortimentjük, számszerűsítve 12 fajta sör. A királyi Bajor állami posta 1820-ban alakult meg, de a feljegyzések csak 1849-ben említik a "Zur Post" szavakat. Ami biztos, hogy 1852-ben egy épületben található a sörfőzde és a posta, így az akkori tulajdonos sört főzött és postásként is tevékenykedett, innen eredeztethető a mai napig használt nevük. 


Az árpamaláta komponálta jellegzetes illatával üdvözöl. Egyértelmű markáns vonalakkal rajzolja ki illatképének felépítését, édes az irány, kellemes töltetű. Klasszikus jegyeivel párosítva, ami szintén finom módon írja hatását, baráti egységet alkotnak. Letisztul, minőségi.








Könnyen vagyunk a XXI. század, sokat láttatni engedő poharaival. Csodás látványként foglalja el a poharat, telt arany színvilágával. Tetején szép mennyiségű, komótosan múló, hófehér habfedőt hordoz.  



Bőséges szénsavval nyit, annak apró buborékjainak selymes, simogató hatásával. Mögötte csekély savas leirat követi. Szerény kesernyés díszlett előtt, erős malátás folytatás vár.


Majd ezt az ízképet hosszan adva élvezhetem, s a folytatásában mélyen beleengedi a végjáték soraiban. Ahol is az árpamaláta fokozni kezdi eddig sem elhanyagolható jelenlétét.


Nem lehengerlő, korrekt módon élvezhető a történet kanyarodás a lecsengés irányába. Végül megtartva az előző sorok leiratának ízvilágát, lassan múlik, hosszan elhúzva múlását.


A következő írásaim vége felé, sokszor lehet majd olvasni különböző betűformálások által, a Németország szó mondatba írott olvasatát. Ennek tükrében a következendő pohártöltet is Németország határain belül főződött.




Forrásvíz, árpamaláta, komló, élesztő.
5.2% V/V
0.5L
Németország






Megjegyzések