Topvar 10° & Topvar 12°

Valamikor a 17-es esztendő derekán jártam Szlovákiában, s hozódtam sört is. Ebből a pár tíz üveges társaságból a mai duót is leszámolva már csak egy kupak várja megbontódását. Először a hagyományos mezsgyén járva arra gondoltam, hogy kettő külön írás formájában lesznek majdan olvashatóak.  Mivel iker testvérek és mivel jómagamnak nincsenek olyan kifinomult érzékszervei, hogy egy nap elteltével a hátam mögött megtapasztalódjam az valós különbséget, így egy keretbe foglalom olvasásra váró betűiket.


Illatuk az árpamaláta építette alapokon nyugszik. Mind a kettejük esetében visszafogott játékot mutat az édes jegyek leirata, harmonikus jelenléttel. Klasszikus illatjegyeinek már sokkal markánsabb a jelenlétük, összefogva kellemes, finom illatképet alkotnak.


Amit biztosan látok, hogy mind a ketten gyönyörű látványt testesítenek meg a pohárral karöltve.
Patinás, sötétebb árnyalatú arany színvilágot hordoznak, felettük hófehér vékony habréteg, sietősen múló rétege.

Topvar 10°
Topvar 12°

A kettő százalékos száraz anyag tartalmi differencia és ugyanazon alapanyagoknak köszönhetően egy ízvilágban mozognak. S ugyan egy napos eltolással bontottam meg őket, de a külön betűformálásnál látom, hogy adott sablonok írják az ízvilágukat.


Szénsavban nem szenvednek hiányt, és savasságuk is gyorsan fakul. A korty kezdetek kevésbé édesek, viszont az árpamaláta többi ízvilága már itt a korty elején markáns jegyeket írogat. A folytatást illetően erős hasonlóságot mutató vonalon fogunk haladni.


A végjátékukban egyaránt találkoztam egy halvány magvas, kissé száraz illúziót író sorokkal. Végjátékukban is alkalmazzák ezen behatásokat, az árpamaláta árnyékában. Kellemes édesség és intenzív árpamaláta párosa húzza rövid ideig tartó elköszönését. Elenyésző az eltérés de a 12-es erősebben kibontakozó ízeket szállított.


Majdan a következő kupak, Németországból érkezve fog örök panorámás lakhelyet találni az kereten belül.


Árpamaláta, komló, élesztő.
10° 4.1% V/V
12° 5.0% V/V
0.5L
Szlovákia



Megjegyzések