Unertl weissbier

Már a negyedik generáció, aki a tradícióknak meghajolva főzetről főzetre hozza a minőség magas kívánalmait, mosolyt és megnyugvást csalva nem csak az én hanem számlálhatatlan sörkedvelő arcára.

A búzasörnek tudatában borítékolható az édes irányú illat s annak kortybéli folytatása. Ennek megfelelően hordozza is a búzamaláta finoman édes jegyeit, ám az árpával együtt átesett pörkölésnek köszönhetően az illatképet erősen formálja a magvas, karamellás jegyek száraz fátyolnyi kesernyésséget író hatása.







Kitöltve válik láthatóvá a pörkölésből eredeztethető sötét barnás színvilága, Tört fehér habfedője semmi klasszikus formát nem mutat, nem sűrű, de még csak nem is tartós, sietősen múlik nagy szemű buborékjaival.


Kellemes szénsav kreálta pezsgés, igen gyenge savas folytatásával, viszont már a korty korai nyitányában jól olvasható  a búzamaláta édes írása.


Illatában még a pörkölés kiváltotta jegyek vezényeltek, kicsit a háttérbe szorítva a búzamaláta világát, ellenben itt ízvilágában megfordulnak a erőviszonyok.


Azért még így is markáns betűket formál a pörkölés ízekre fordított betűi, erős és finom támogatóként kísérve a búza világát. A hátralévő sorokban folytatódik az fúzió csodás játéka áthaladva a végjáték leiratán.


Lecsengése indigózza a korábbi betűformálásom, megtartva a búzamaláta előnyét, édes, csipetnyi savanykás ízét s pörkölésnek magvas, vékony kesernyés hatását. Múlását hosszan megtartja lassan fakuló ízekkel.




A folytatást Németország határain belül írom tovább, kupak alól. Világosabb világba kalandozva.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések