Karlovacko crno

A fekete kupakkal s egyazon névvel zárom a Karlovacko trió sorát. Testét három fajta maláta alkotja, sorolnám is, nem név szerint mert úgy nem említik. Maláta, gondolom világos, sült karamell maláta majd egy sötét maláta a szín kedvéért. Száraz anyag tartalma 14,5°.

Illatának vezér fonalaként említeném a magvas, gabonás hatást.
Ők ketten sem nyújtanak kimagasló teljesítményt, de az élmezőny szerves részét alkotják. Mögöttük alig lemaradva a pörkölés nyújtotta jegyek követik, leheletnyi kávéval s az egészre rányomja áttetsző bélyegét az édes érzet.







Sötét vörös színeket hordoz látványában, csalóka feketébe hajló árnyalatokkal. Tört fehér habtakarót visel, világos barna és szürkés foltok hatásával, egy sietősen múló vékony réteg.


Kellemes pezsgéssel vezet a szénsav a korty folyásába, erős savas utózöngéjén keresztül. Kilépve a szénsav leiratából sokkal markánsabb malátázottsági hatást vártam.


Itt is inkább a gabonás ízhatás dominál, jól érezhető a pörköléssel karöltve, de vékony savanykás ízkép rajzolódik. Tovább haladva sem édesedik a történet.


Végjátékában is megtartja savanykás irányát, nem túlzó és nem tereli ihatatlan irányba,
 ám mégsem enged másokat a színpad közelébe.


Végül lecsengésében enyhít savanyú ízén, de vezető hatásként marad s csak a maláta gabonás történetét érezni mellette, fátyol vékony hatásával. Majd a búcsúzás végét édeskés záró akkord csipetnyi hatása írja.


A folytatást nyitott kérdésként említeném, de hamarosan fény derül rá.

Egy családi fotó, s nem elfeledni a 11. kupakot aki szintén a család tagja. 


Árpamaláta, komló, élesztő.
6.0% V/V
0.5L
Horvátország



Megjegyzések