Karlovacko Rezano

A tegnapihoz illetve a holnapihoz mérten félúton tartok. A Rezano érdekessége abban rejlik, hogy ebben a főzetben egyesítették a Karlovacko láger és a Karlovacko CRNO "fekete" legjavát.  Száraz anyag tartalma 13,5°, szűretlen.

A főszerepet az árpamaláta jelleme köré írták, gondoltam én. Ennek ellenére illatában csak kevésbé édes töltetű, inkább a pörkölés és a vele párhuzamosan a maláta gabonás, kissé magvas hatású jegyei érződnek ki. A hátteret ködösen kitöltő savanykás játék érezhető, mind a pörkölés mind a szénsav által írott betűkkel.







Kitöltve erősen opálos, színében sötétebb árnyalatú borostyán, leheletnyi fekete és narancs behatásokkal. Habfedője tört fehér, gyenge bordós színezettel. Nem tartós fajta, sietősen múló réteg.


Közepes mennyiségű de selymes hatású a szénsav, csekély savas kísérettel. Majd várom hogy édes irányba kanyarodunk, de egyenlőre egy egészséges középutat választ az íz iránya. A pörkölés adta jegyek fátyol vékony leirata magvas rajzolattal.


Aztán ha kis lépésekkel is de édes malátázottság kezdi játékát, hatásai homályosak s csupán díszletek a történet vászonán. A végjáték ködös ízképet alkot, tompa körvonalak nélküli édesség halovány malátával, részben föléjük magasodó kesernyés hatásokkal.


Lecsengésében ez a magasodás lassan vezényleté válik, s a többi már említett ízhatást árnyékként alkalmazza. Elköszönése hosszú leiratú.




Akkor holnap a fekete testvérük.

A Karlovacko pont hr oldalon 13,5°-os ballingot adnak meg, ettől eltérően az üveg címkéjén már 13,6° olvasható.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.8% V/V
0.5L
Horvátország


Megjegyzések