Pécsi prémium pils szűretlen.

Jelen esetben a dobozán az 1848-as évszám olvasható, ellenben egy 1923 receptúra a mai napig főzött sör alapja. Kizárólag hazai alapanyagok építik a sör testét, mecseki karsztvíz, maláta és komló triójához csatlakozik az élesztő. Nyílt kádas erjesztéssel készül, ezért találkozni kevés polcon velük.
Velük jelentése a doboz, üveg meg hordó s most látom hogy mind e két verzió kapható mind a három említett kiszerelésben.

Illatában finoman savanykás irányú, az árpamaláta édes töltetű jegyeit szinte teljesen nélkülözi. Gabonás jellegű hatása kerül előtérbe, édességét csak az illatkép végén engedi szabadjára, halovány játékával. Gyönyörű összkép, melyben a komló is szerepet vállal fátyol vékony jelenlétével.








Ha már doboz akkor a testvérét is meg kell nézni, személyében klasszikus láger annak édes irányú leiratával. A mi nap szisszentettem meg, de róla nem készítettem írást, lévén üveges formában kupakjával már a keret részét képezi a 61. helyen. 

61. az pécsi sör.

11.2°-os balling a láger esetében.

Színvilága világos narancssárga árnyalatokat hordoz, erősen opálos szűretlen világából adódóan . Habfedője hófehér, csak lassan múló pazar réteg.


Kellemes pezsgés, selymes és letisztult, savassága is csak szerény hatással van ízvilágára. Folytatása kezdetben savanykás ízeket oszt, finom és üdítő, de a korty kezdetének finom ízvilágából alig érzek ki komló és vagy maláta használt jegyeket.


Nyilván itt vannak s az árpamaláta meg is kezdi játékát, visszafogott csak a hátteret festi meg, de csak gabonás jegyeit fedi fel. Némi komlózottság is érződik kevésbé keser irányba húzva a történetet.


Végjátékában megtartja eddigi ízvilágát, üdítő, savanykás, de már fátyol vékony édesség is részévé válik. Fakó árnyékként kísérve emeli a tétet.


Finoman összetett lecsengés, jól körbejárható ízekkel. Távozása nem tart sokáig, még is jól élvezhető ízeket alkalmaz.



A folytatás üvegből fog történni, Európa határán belül maradva.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.7% V/V
0.5L
Magyarország


Megjegyzések