Ustersbacher Hefeweizen

Egy családi kézben lévő főzde, mely Augsburg Westliche Wälder azaz augsburgi nyugati erdők természetvédelmi park közepén található. A Schmid család vezeti, írott történelmük 1605. évig nyúlik vissza, amit bizonyítottan sörfőzéssel is töltöttek. Jelenleg 15 fajta főzetet kínálnak. Elhivatott, a természetet védő s vele együtt működő sörfőzde, komoly elismerésekkel a hátuk mögött. 


Kellemesen édes illat húzza az orromat, a pohár fölé. Valódi kényeztetés, ahogy már már süteményekre emlékeztető édes illatát megmutatja. Folytatásában érezni egy halvány fűszeres kíséretet, végezetül kiegészül azzal a jellegzetes savanykás hatásával, mondhatnám hogy a védjegye a klasszikus búzasörök illatképének. Üdítő pontot rajzol az édes jegyek írta sorok végére.






Világos citromsárga színével ül a pohárba, erősen opálos, lévén szűretlen. Tartós habkoronát tudhat magáénak, lassan illanó masszív réteg, mely hófehér színben tündököl.



Kezdetben a búzamaláta teret enged a szénsav játékának, kellemes pezsgés, csak a hátteret megfestő fakó édes leirattal. Majd savas hatása, gyenge, ezáltal finom egységet alkot, s kitartó, belenyúlik a korty második felébe is, fokozatosan múló erejével.


Pár betűvel ezelőtt már éreztette édes ízvilágát a maláta, búzamaláta, s csak a búzamaláta, mely lassan fokozódik. Belépve a végjáték soraiba, letisztult egységes íz fogad.


Klasszikus, a búza dominál, édes kissé gabonás és a savanykás árnyéka követi. Végül a korty lecsengésében is megtartja finom összképét, soká tartja ízeit távozásában.



A változatosság kedvéért egy kis időre felhagyok a Német sörök szisszentésével s nyitok más irányba, látva a fogyasztásra váró portékákat, egy biztos, Európában maradok.





Forrásvíz, búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
5.2% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések