Warsteiner Herb

A történet 1753. évben kezdődik, ekkor alapította Antonius Cramer a sörgyárat Warstein városában, innen a neve.  A Warsteiner sörfőzde székhelye, a Domschänke még ma is a Warstein város történelmi központjában áll. A Kaiserquelle forrásvízének felfedezése az 1927. esztendejében, tovább gyarapította a Warsteiner sörfőzde sikertörténetét. A víz keménysége mindössze 1-2 fokos, a forrásvíz különösen alkalmas a sörfőzésre.  Jelenleg nyolc fajta főzetet találhatunk a sör kínálatukban, ugyan ebből három alkohol menetes készítmény. 

 Az árpamaláta gabonás, klasszikus illatvilága vezénylete mögé szorosan beálló, leginkább a dohányra emlékeztető markáns illatkép hatásaival kezdődik a szisszentés. Utánuk az édes olyan formája amit elsőre nem kötnék az árpamaláta tudástárához. Túl édes az adott sörhöz, amúgy finom mintha egy cukrászdában járnék, de végül fakul s egyértelműen az árpamaláta játéka rajzolódik ki. 






A pohárba érve gyönyörű látványt testesít meg, világos, telt arany színvilágával. Felette elterülő habtakarója nagyon tartós, csak komótosan múlik az üveg karima öleléséből. 


A korty kezdeti pezsgése kellemes határokon belül mozog, már itt édes irányú a történet így a savas leiratát alig engedi éreztetni. Majd folytatólag a korty ízvilágában nagyon erős malátázottság iratába érkezek.


 Teljesen élvezhető, s a már illatában említett dohány illúziója a korty ízvilágában is bejelentkezik.
Erős, jól látható nagy betűkkel írja hatását a végjáték sorai közé. 


Végül letisztul, klasszikus édes irányú szerepével halad az árpamaláta. A lecsengés betűinek soraiban még kissé fokozza hatását, és kitartó hosszú búcsúját élvezem.


A Warsteiner sörök nagy családot alkotnak, így ő sem érkezett egyedül, testvérével együtt jöttek.
Aki a hűtőben várja a keret történetének folytatását.



Forrásvíz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő.
4.8% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések