Warsteiner Pilsener

Folytatom barangolásom Warstein város főzetei között. A mai szisszentéssel egy klasszikus ízvilág birodalmába kalandozunk. A pilseni világ szerte ismert, édeskés irányú történetével. Száraz anyag tartalma 11.6°, pilseni malátát és Hallertauer komlót használtak a készítés folyamán.

A címkén olvasható, így az illatában is szépen kirajzolódik az a tipikus pilseni illathatás. Édes irányú, erős malátás fölénnyel, klasszikus sorokat ír ismert jellemvonásaival. Viszont egyedüli szereplő az illat színpadán.









Pazar látványú töltetként simul a pohárba. Az arany szín netovábbja, telt, tiszta, opálos külsőt kölcsönözve a pára által. Tetejét sietősen múló hófehér habrétek takarja.

Az fények játéka.

Visszafogott vékony szénsav, selymes, tiszta érzete csekély savasságot ír a korty kezdetébe. Majd az árpamaláta, játéka egyértelmű ízeket hordoz, ugyan már a színpadon, de a függönyt még nem húzták fel.


Késik az előadás, a függöny marad, és a folytatás is megosztó. Aztán a háttérben valami mozgolódás, lassan látszik a sziluettje, már már rábólintok, hogy pilseni. Gabonás, klasszikus ízvilága kezdi megmutatni magát, ellenben édeskés jegyei csak a messzi horizontot festik halovány hatásukkal.


Végjáték, lecsengés, egy tőből fakad, gyenge és monoton.


Ezt a történetet ezennel el is engedném, de maradok a Warsteiner sörök vonalán. A kereten belül a mai és tegnapi kupakot leszámítva még kettő testvérük foglalt helyet a sorban. Az első Warsteiner a 15. helyen található, régen volt s hogy-hogy nem a címkéje is hiányzik. A következő a 203. helyen található, az ő címkéje meg van s majd mutatom is. Íme a kupakok.



Mind a kettő kupakon a Premium Verum felirat olvasható.





A folytatást illetően a héten még biztos érkezik egy Német, ha tévedtem akkor jövő hét elején, illetve formálódnak hazai kraft főzetek betűbe formálásai is.

Forrásvíz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
4.8% V/V
0.5L
Németország

Megjegyzések