A.K.Damm

A sörgyár 125. évfordulójára készült ez a pilseni típusú főzet, a helyszín Barcelona. A címkén olvasható név a sörgyár egykori igazgatója, August Kuentzmann Damm személye előtt tiszteleg.
1876-ban indult történet mára már a nagyüzemi sörök piacán játszik, legismertebb termékük az Estrella, e mellett a mai sört leszámítva kilenc darabos szortimenttel rendelkeznek. Korábban már fogyasztottam Estrella főzetüket, a mai sört boncolgató írásom végén ezt pixelek formájában bizonyítani is fogom.

 Illatában gyenge jegyeket hordoz. Klasszikus pilseni képet rajzol, fakó pasztell színekkel. Édeskés irányú a maláta által, nyers hatású jegyeivel támogatva. A komló szerepvállalásának ellenére nem érezni játékát.









Arany színvilágot hordoz, tiszta s áttekinthető. Habja alig képződik, mely hófehér gyorsan múló vékony réteg.


Közepesen telített szénsav érződik a korty nyitányában, nagyon vékony savas leirattal. Már a szénsav mellett a korty korai szakaszában édes malátás hatás érződik, vékony jelenlétével.


Jellegzetes ízvilágával összességében matt malátás vezénylet uralja a korty teljes szélességét. Végjátékában kezd markánsabb jegyeket szállítani a maláta, kiszorítva és vagy az erőtlen komló képtelen ízképét a történetbe írni.



 A végére ráerősítő malátázottság nyers hatású ízvilágát tolja az előtérbe, megtartva édes kíséretét.
Végül lecsengésében indigózza az előző sor leiratát, majd gyorsan múlik ízvilága.



Említettem az Estrella nevezetű sört, emlékeim szerint igen gyenge pohár töltet. De nézzük csak a csomagolását.



A jövőben, ami egyenlőre az idei évre vonatkozik, igyekszek aktívabb lenni mint az elmúlt hetek foghíjas sörfagyasztásai. A mai betűformálásom legfontosabb sora, köszönöm szépen Linda.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.8% V/V
0.33L
Spanyolország.



Megjegyzések