Bernard svátecny 12°

A Bernard névvel fémjelzett sörfőzdét az 1597. évben alapították.
Az 1990-es évek elején, pontosan 1991-ben vásárolják meg a csődbe ment Humpolec sörfőzdét. A többes szám három személyt takar, név szerint Stanislav Bernard, Josef Vávra és Rudolf Smejkal. Így hárman döntöttek a sörfőzés mellett, hagyományos pasztőrözés nélküli termékeket készítenek. 2001 óta a Belga Duvel Moortgat stratégiai partnere. Jelenlegi termékeik száma 15 darab számos szortimentet tud felmutatni, jelen írásom a hatodik fajta amit megszisszentettem. A már elfogyasztott előző öt sör a mai írásom végén megtekinthetőek, címkék és kupakok pixeleiben. A mai nem hordoz kupakot, s nem árulok zsákba macskát, hogy még egy csatos Bernárd várja a hűtő ajtó nyitását.

Bontását követően telt malátás illatával üdvözöl. Finoman édes irányú, nyers világát szépen írja illatképének soraiba. Majd egy leheletnyi savasság fakó árnyéka követi a malátázottság vezényletét.









 Kitöltését követően patinás arany színvilágával kényeztet, tiszta s átlátható csak a pára opálosít. Takarója hófehér, komótosan múló tartós habrétegének millió apró buborékja.


Kellemes szénsavas pezsgéssel indulok ízvilágába, csekély savas visszhanggal. A pezsgésből kilépve letisztult malátás ízvilág fogad, visszafogott játékával. Kellemes erejű édessége mellett klasszikus ízvilágát írja a korty soraiba.


Illatával ellentétben ízében érezni egy fátyol vékony komlózottság keser hatását. Csak rövid idejű, a végjáték elején egymondatos felszólalás erejéig.


Folytatásában ami egy kis melegedés tükrében zajlik, fokozódó malátás ízek formálják. A fokozódó hatásuk mellett is bőven az élvezhető intervallumon belül kanyarodok a lecsengés világába.


Érdemi változást nélkülöző s marad a maláta kellemes egyeduralma igen finom játékával. Végül távozása lassú lefolyású, hosszan élvezhető ízeket használ.



Az írásom első soraiban említett testvéreit akkor mutatnám, először kupakjaik sora következik.

Meggyes.
Szilvás.



S végezetül a címkéik, őket már egy gif lapozgatós illúziójába csomagoltam.


Majd a folytatás elemezgetése, a 7. Bernard fogja követni, hamarosan.


Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Csehország

Megjegyzések