Horizont Pilot Series #3 Habanero Porter

Egy olyan hazai szisszenet aminek székhelyét keresve ismét a fővárosba vezetne az utam, 2014-ben indult történet, de 2016-ban három másik kisüzemi sörfőző egységgel karöltve alkották meg a Főzdepark fúziót. A valamikori kőbányai sörfőzde területén építették meg saját főzdéjüket. Történelmi szempontból igen beszédes a visszatekintés, több kiemelkedő díjat tudhatnak a magukénak. Szortimentjük tart állandó, illetve szezonális főzeteket egyaránt, akárcsak a mai. Több terméküket volt már szerencsém megbontani, korábbi írásaim között szerepel a American Pale Ale főzetük s a címkék szerint a Rush for more dipájuk is megszisszent, és a pohárba csapolt különböző fajta litereket is örömmel fogyasztottam. A Night Shift társasági kóstolás áldozata lett.

A maláta generálta jegyek fogadnak illatában s visszafogottan szállítja annak klasszikus vonásait, nyers hatású világát és leheletnyi édes jellemét. Szorosan mögötte a pörkölés kissé keser hatású illatképével, végül a paprika is érezteti jelenlétét. De csak csípős vonásának fátyol vékony leiratával.








A pohárban látni igazán, hogy nem egységes fekete színvilágot húzott magára, sötét barnás, bordós színárnyalatokat is hordoz. Felette a töltés folyamán is alig képződik habtakaró, színében tört fehér barnás árnyalatokkal, mely nagyon gyorsan illan.


Vékony szénsav kísér ízvilágába, annak savas hatása nélkül. Áthaladva a rövid pezsgés folyamán azonnal színre lép a kapszaicin, kellemesen csípős irányba tolva az ízvilág történetét, csekély melegséggel töltve.


A korty felén túl érkezik mellé először a maláta, stabilan írja klasszikus világát a sorok közé s festi meg fakó édes hatásával.

Külön öröm a nyomtatott fémfedője.

Majd végjátékában a pörkölés is éreztetni kezdi magvas illúzióját. Csípős mivolta nem fokozza hatását, de megtartja vezényletét és kísér a lecsengés folyamára.


Végül kopírozza a korábbi sorokat és hosszan elnyújtja távozását.





Következőleg inkább a jövő hétre gondolnék, talán hazai, talán külhoni kupakkal zárt történettel.

Árpamaláta ( pale ale, müncheni, caragold, crystal, chocolate brown), komló ( Chinook), habanero chili, élesztő.
5.5% V/V
0.33L
Magyarország












Megjegyzések