Krusovice 10°

Története 1581. évben kezdődik Krusovice faluban, Jiri Birka személyének köszönhetően. A sörgyár meg alapítását követően 1583-ban szerződést köt II. Rudolffal, mely lehetővé teszi számukra az Osztrák birodalmi koronának a használatát címerükben, innen a királyi főzde eredete. Aztán 2007 júliusában a Heineken vásárolja meg. Személyem eddig a klasszikus világos és barna sörét fogyasztotta, kupakjukkal és címkéjükkel a gyűjtemény részét képezik. A mai 10 B°-os főzetüket ajándékba kaptam egyenesen Csehországból, ezúton köszönöm szépen Orsi.

Illatára egyetlen alkotó eleme van kihatással, de az az egy markáns betűkkel írja történetét, személye az árpamaláta.
Édes vonása kevésbé érződik, klasszikus nyers hatású világát viszont erősen adagolja, mindezt kellemes vonalvezetés mellett.








Kitöltését s pohárba simulását is élmény nézni, intenzív arany színével vizuálisan is elkápráztat. Tetején hófehér habréteg komótos múlása látható.


Kellemes szénsavas pezsgés tölti meg a korty nyitányát, s kíséri kissé erősebb savas hatása. Már pezsgésében formálódnak malátás jegyek és haladva a korty folyamán csak fokozzák hatásukat.


A korty második felébe érve már erősen rányomja bélyegét az ízkép történetére, de sokaságának ellenére tiszta egységes malátázottságot szállít.


Viszont vezényletének ellenére nem tolja édes irányba az ízérzetet, inkább sokasága már már kissé keserű hatást kölcsönöz. Végül távozásában sem enyhül, kitartja ízeit s hossza múlik.


Az írás elején említésre került a már megszisszent Krusovicék párosa, a keret történetének korai szakaszából íme a kupakok, a 65. és 66. helyen. Majd a címkéik.



Pár üveg bekerült a hűtő ölelésébe, a napokban a folytatás szellemében ki fog nyílni.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.2% V/V
0.5L
Csehország





Megjegyzések