Monyo Brewing Co. Avi cousin #0856

Pontosan kettő napja, hogy My dirty beer harassed me too főzetüket a poharamba töltöttem. Azt hogy ismételten a MONYO ékesíti a napom azt Z-nek köszönhetem, két napja érkezett haza s köszöntött fel születésnapom alkalmából, ezúton is köszönöm. Fülig ért a szám, egyrészt a Blöff egy remek film, másrészt ez egy, egy évig palackban érlelt főzet, de még a ráncfelvarrás előtti címkével. S tudni illik hogy sorszámozott, összesen néhány ezer palackkal készült, személyem a #0856. dugóval lezárt Wheat Wine típusú főzetet fogyaszthatta el. Söröl beszélhetünk még akkor is ha nevében a bor is olvasható, annak köszönhető, hogy alapját búzabor adja. Illetve még egy kis érdekesség, miszerint sör és pezsgő élesztővel lett életre keltve.

 Édes képet fest a pohár fölé, finom ecsetvonások mellett selymes struktúrát rajzol az illat vászonára. Édes irányú vezényletét nem csupán a maláták írják, igaz a búzamaláta kellemes betűformálása markáns hatással van illatképére. Leginkább egy mézes vonás képviseli a dominanciát, majd mögötte fakó gyümölcsösség kíséri érett barackos árnyékként.






 A pohárba töltve mély narancssárga színárnyalatokat mutat erősen opálos testével. Habja szinte nem is képződik, csupán egy fátyol vékony hófehér, sietősen múló réteg.


A korty kezdetben majd hogy nem szénsav nélküli, alig, alig érződik, ellenben savas hatása intenzíven itt maradt. Folytatólag édesedni kezd a kortykép, s ahogy illatában úgy ízében is a méz szülte vonások érződnek.

Címkementesítő, az nyakba akasztandó összehajtott infótömeg.

Nem tör egyeduralomra, s maga mögé állítja finom támogatóit. A malátázottság kopottas erővel szállítja klasszikus világát, talán édes irányú leiratát is.

Nem kupak, de keret foglalásában van már dugóról lementett sör fedő, ő is megy.

Gyümölcsössége is színre lépve köt finom fúziót a történettel, ismételten barackos jegyek hatásával.
A korty végére teljesen összeolvadva nyújtanak letisztult, selymes ízvilágot, s ha kissé is, de átüti az alkohol hatása a korty végét.


Végül lecsengésében is kitart, markáns ízvonulataival lassan távozik.








MONYOék közé keveredett Horizont, amúgy is szomszédok.

 Ui: Avi kuzin természetesen meghívta Boriszt és Frankyt is, hamarosan érkeznek is.

Csak eljött ezen a héten a folytatás, s a következő sem fog sokat váratni magára.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, napraforgóméz, sörélesztő, pezsgőélesztő.
10.2% V/V
0.375L
Magyarország



Megjegyzések