MONYO Radical Series. My Dirty Beer Harassed Me Too.

A mai napi szisszenet annak köszönhető, hogy 2014-ben hárman arra a döntésre jutottak hogy megalapítják a MONYO Brewing Co. sörfőzdét. Név szerint Pein Ádám, Németh Antal s Elek Zoltán részére tartozunk köszönettel ezen remek ötletért.  Erre a célra nem is választhattak volna autentikusabb helyszínt a fővárosban található néhai kőbányai sörfőzde területénél. A sörfőzés mellett nem hagyhatom szó nélkül a helyszín pazar építészeti látnivalóit sem. A mai szisszentést is bele számítva összesen 6 fajta MONYO főzetet töltöttem már a poharamba, üvegest, amiről a megmentett címkék is árulkodnak, és persze a számlálhatatlan csapolt verziók.


Kupak emelés után citrusos gyümölcsöstálként kínálja gyönyörű illatát. A mangó és grapefruit vezénylete mellett vékony savanykás hatás érződik, majdan komlós kesernyésség is íródik a sorok közé. Végül az egészet egy leheletnyi édes árnyék követi, kellemes ízképre gyakorolt hatásával.














A pohárba ülve erős opálosság mellett kopottas, fakó narancssárga színárnyalatokat hordoz. Felette vékony s gyorsan illanó hófehér habréteg terül el.


Kellemes irányú szénsavas pezsgéssel kezdi a korty nyitányát, annak savas érzete nélkül. Illatával ellentétben ízvilágának kezdetén megváltoznak az erőviszonyok. Kilépve a pezsgés kezdetéből azonnal üdítő komlós keserűsség jegyeibe botlok.


Fokozatosan adagolja klasszikus keser világát s állítja maga mögé citrusos vonalvezetésének kissé visszafogottabb támogatását. A gyümölcsösség citrusos jegyei ízében is szerepet kapnak, a háttérben statisztálnak finoman kísérve a történetet, s itt is leginkább grapefruit és mangó képében találkozok velük.


A korty mélyén már bőven a második felében letisztul az ízkép és elmosódnak a határok, pazar folytatást komponálva. A komló minden jóságát érezteti, a keserűsség és gyümölcsösség etalon leiratában.


Lecsengésében is szép ízképet rajzol, egységgé olvadt gyönyör, hosszan élvezhető távozással.


Zárásul, a címkén írott összetevők közül személyem nem érezte a búzapehely, zabpehely ízvilágra gyakorolt hatását. S íme, az írás elején említett hat, ami még csak öt, mert a mai még nem engedte el az üveget.






Még heten írják majd történetüket, az keret foglalásába.





 A következő kupak ismételten hazánk határain belülről érkezik a keret prominens társaságába.

Árpamaláta, komló, búzapehely, zabpehely, laktóz, élesztő.
6.2% V/V
0.33L
Magyarország.




Megjegyzések