Rothaus

 A Rothaus Sörgyárat 1791-ben alapították a St. Blasien bencés kolostoron keresztül a "Zum Rothen Haus" fogadóban, amelynek léte 1681 óta ismert.  A Rothaus Sörfőzde a legismertebb regionális sörfőzde a Fekete-erdőben. A Rothaus Pils Tannenzäpfle 1956 óta létezik, így kicsivel több mint 60 éve. S itt ragadnám meg az alkalmat, miszerint korábban egész pontosan 2016. évének 10. havának 30. napján már találkoztam Rothaus főzettel, annak 60. évfordulójára címkézett darabjával. A blog végén majdan mutatom is. Jelenlegi szortimentjük 5 faja főzetet kínál, ami meg is tekinthető az alábbi címen www.rothaus.de

Ma is az árpamaláta főszereplésével töltöm meg a poharat. Illatára habfedőjével együtt kevésbé nyomja rá édes világát , majd múlásával ha nem is erősen, de szépen kezd kirajzolódni ezen hatása. Nem úgy klasszikus illatképe, intenzív nyers hatású jegyeit bőségesen tolja a pohár üvegkarimájának fölébe.







Tiszta és nagyon világos arany színvilágával olvad egybe, annak kecses üvegkalitkájával. Felette lassan múló hófehér habréteg takarja.


Bőséges szénsav selymes bizsergetése után már is édeskés irány kezd mutatkozni, a maláta írja felül a szénsav savas hatását.


Majd folytatása is megtartja vékonyan édes alapját, s engedi fölé a maláta markánsabb betűit író ízvilágát. Klasszikus komponálás, finom és letisztult játékával színezi a korty teljes szélességét.


Végjátékában sem éri be kevesebbel, kerek egész ízeket szolgál s nyit bele a lecsengésébe.


Édes mivoltja kissé fokozódva tarja meg erőteljesebb malátázottságát, végül hosszan elnyújtva ízeit enged el.




Finom körkörös domborulat ékesedik.

A 60. címkéje.

 A következő kép érdekessége, hogy nem oldal irányból van ráhajtva az alufólia, majdan ráhajtogatva a kupakra. Ragasztás nélkül telibe a kupakra ráhúzva s az üvegre rásimogatva, sérülés és nyomok nélkül eltávolítható.

Védekezik.



127. helyen a 60. évfordulós Rothaus.

Az folytatás kérdéskörének a végére a napokban pontot fogok tenni.

Forrásvíz, árpamaláta, komló, élesztő.
5.1% V/V
0.33L
Németország.





 

Megjegyzések