Sörművek Bojler

Közel három évtizedes múlttal a hátuk mögött készítik söreiket, s a helyszín a festői Balatonszentgyörgy. A kilencvenes években főzték, majd a piaci helyzethez igazodva az előállítás technológiáját készítették s adták megannyi főzde számára. Szerencsénkre legyen írva visszatértek a sör készítésének folyamatához, ennek tükrében a ma estét egy ikonikus üveg töltetük írja a betűket, ami dobozban is kapható.

Intenzív komló keseríti az gyönyörű illatát, még is finoman édeskés összkép rajzolódik. Az illatkép végére a maláta is beírja magát a történetbe, markáns, nyers hatású betűivel erős szereplővé avanzsál. Természetesen a komló is részese marad az érezhető hatások leiratának, s szorosan a maláta mögött fejti ki kesernyés világát.







Pazar látványt fest, ahogy telt borostyán színével beleül a pohárba, vékony opálosságot hordozva. Habfedője hófehér, sietős múlásával terül el az üveg karima ölelésében.


Visszafogott pezsgés tölti meg a korty nyitányát, majd savassága sem akar kitűnni a sorokból. Folytatásában s majdan ízvilágának további betűformálásában a komló fog vezényelni.


Kezdetben fátyol vékony édesség fúziójával haladok igen finom irányba, majd édes vonala lassan fakul s távozik.


Végjátékában a komló már teljes vászon szélességben vetíti kellemes, finom, a bármikor megszisszenteném játékát. Lecsengése sem tér el ettől az iránytól, még mindig üdítő és letisztul a komló kesernyéssége, leheletnyit még fokozza is hatását.


Múlása hosszan élvezhető, erős ízjegyeket hordoz.

S mielőtt az szeretett nagyérdemű úgy gondolná, hogy jó magam nem családcentrikus, az megnyugvásnak legyen írva, miszerint a Sörművek még egy 0.33-as ampullája pihen a hűtő hideg ölelésében.

Már a hűtőben.


A folytatást akkor a már hűtőben várakozó testvére fogja írni, hamarosan.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.0% V/V
0.33L
Magyarország



Megjegyzések