Sörművek Oszkár

Nos, a hamarosan mára esik. Tegnap Bojler apánkat, akarom írni ipánkat töltöttem poharamba, ma testvérét Oszkár apánkat, valódi apa, szóval töltöm a pohárba. Jelenlegi szortimentjük négy fajta főzetet kínál a szomjas közönség számára. Nem titok, a másik kettő sörüket még nem tettem a hűtőbe, gyanús, hogy már 18-at írunk a végére mikor ez meg fog történni.

Ahogy szisszen a kupak, úgy kerekedik mosoly a számon. Elmosódott citrusosság vegyül erős komlós kesernyésséggel, de mögöttük finom árnyékként csipetnyi malátás édesség kísérete teszi a pontot arra az íre. Letisztult, egységesen finom illatképet alkotnak.








 Kitöltését követően narancsos színárnyalatokat mutat, erősen opálos struktúrával. Felette bőséges rétegként fekszik hófehér habtakarója, mely komótos lassúsággal múlik.


Alig pezsgő kortyérzettel és savasságot nélkülöző kezdettel indulok ízvilágának játékába. Ami üdvözöl is a komló tompán keserű, üdítő jellegével, kissé citrusos hatású.


Mellette a maláta is írja sorait, fakó, kopottas betűket húz. Ennek ellenére így lesz teljes a kép, amit nem színezi túl. Mondom hogy egyszerű, de ez most magasztal és dicsér. Letisztult egységgé kovácsolódott ízek, mindenki a legjobb tudása szerint játszik.


A végjátékába már régen beléptünk, s Oszkár egy igazi apa, szerepét kifinomult módon játssza.
Végül lecsengésében totális nyugalom uralkodik, kiegyensúlyozott komlós keserűséget, az citrusos világa, majdan a maláta édes betűi követnek. Búcsúzása hosszan élvezhető.


Tegnapnak Bojlere s mának Oszkárja mozgolódnak.


Egy kis art.

Aztán a folytatást is említve, amit még nem látok, de hamarosan kupak alól fog érkezni, betűk, pixelek formájában, a világtérkép bármely szegletéből.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.2% V/V
0.33L
Magyarország.




Megjegyzések